Startsida / Inlägg

Premiärdags för de nya stjärnorna!

av Ola "Rit-Ola" Andersson

fellaini-ozil_crop_north

Den fjärde omgången av Premier League 2013-2014 bjuder på underhållning av hög nivå då både Marouane Fellaini och Mesut Özil väntas debutera för sina nya klubbar. United får möjligheten att revanschera sig efter förlusten mot Liverpool innan uppehållet när de tar emot Crystal Palace under lördagen. Tottenham gör sin första match sedan Gareth Bales flytt till Real Madrid när Norwich gästar White Hart Lane samtidigt som Arsenal gästar Sunderland på Stadium of Light. Paolo Di Canios Sunderland har inte fått den starten som italienaren hade önskat och frågan är om inte Di Canio är den tränaren som ligger sämst till just nu.

13:45 MAN UTD – CRYSTAL PALACE
United med David Moyes i spetsen är ute efter sin första vinst på Old Trafford den här säsongen i mötet med nykomlingen Crystal Palace på lördag. United förlorade senast borta mot Liverpool på Anfield och ligger bara en poäng före Palace i tabellen, efter att bortalaget besegrade Sunderland med 3-1 på Selhurst Park innan landslagsuppehållet. Palace är dock ett erkänt svagt bortalag och mot de regerande mästarna skall det mycket till för att de skall ta poäng. Marouane Fellaini väntas göra debut för sin nya klubb efter hans sena övergång från Everton till United under fönstrets sista timmar. Wayne Rooney saknas fortfarande på grund av den huvudskada han drog på sig innan matchen mot Liverpool för två veckor sedan.
Här tippar jag en etta till 1,19

16:00 TOTTENHAM – NORWICH
Tottenham har inlett säsongen stabilt med bland annat två raka vinster mot Palace och Swansea men fick dock se sig besegrade senast i derbyt mot Arsenal på The Emirates. Förra säsongen slutade det här mötet 1-1, ett resultat som även upprepade sig när lagen möttes på Carrow Road. Tottenham kommer till spel utan Gareth Bale och det skall bli intressant att se hur man lyckas fördela om ansvaret som legat tungt på Bales axlar de senaste säsongerna. De sena nyförvärven Lamela och Eriksen väntas vara aktuella för debut och tillsammans med Soldado, Paulinho och Chadli måste man trots allt konstatera att Spurs har gjort en del bra affärer den här sommaren. De saknar förvisso Sigurdsson och Capoue på grund av skada, men det skall knappast påverka resultatet i den här matchen. Norwich vann mot Southampton med 1-0 på Carrow Road innan uppehållet och går stärkta in i den här matchen, som också kan bli nyförvärvet Gary Hoopers debut för The Canaries.
Här tippar jag en etta till 1,46

16:00 SUNDERLAND – ARSENAL
Mesut Özil väntas debutera i en för båda lagen viktig match på Stadium of Light under lördagen. Sunderland har under Paolo Di Canios ledning endast mäktat med att ta 1 poäng hittills den här säsongen, efter 1-1 mot Southampton och har förlorat mot konkurrenterna Fulham och Crystal Palace. Di Canio var aktiv innan fönstret stängde och lyckades plocka in såväl Ki Sung-Yueng som Andrea Dossena och Fabio Borini. Även Lee Cattermole är aktuell för start efter skadebekymmer och förra årets specielle målskytt Steven Fletcher kan också få chansen i denna viktiga hemmamatch. Arsenal förlorade premiären mot Aston Villa men har efter det gått från klarhet till klarhet, något som bör ge dem tillräckligt bra självförtroende för att kunna leverera en bra prestation mot Sunderland. Mesut Özils omtalade övergång från Real Madrid har stärkt dem och visade att Wenger och Arsenal kan och fortfarande är villiga att satsa. Wenger kan också vara nöjd med att såväl Theo Walcott som Jack Wilshere klarade sig utan skador under landslagsuppehållet och därför är spelbara inför lördagen.
Här tippar jag en tvåa till 1,63

18:30 EVERTON – CHELSEA
Chelsea beger sig till Goodison Park för mötet med Everton under lördagskvällen och ser möjligheten att, i alla fall tillfälligt, återta serieledningen från Liverpool. Everton spelade oavgjort i premiären mot Norwich med 2-2 och har sedan inte gjort mål på två raka seriematcher efter kyss mot West Brom och Cardiff. Chelsea har inte spelat i Premier League på två och en halv vecka efter krysset mot United på Old Trafford i en av säsongens tightaste matcher hittills. Då saknade de spetsen framåt och skapade för få målchanser, något som säkerligen inte lär vara fallet på lördag. Everton lånade Romelu Lukaku från just Chelsea innan fönstret stängde men han får inte spela mot sin arbetsgivare på lördag. Chelsea ersatte Lukaku med Samuel Eto’o och frågan är om kamerunaren får chansen direkt av Mourinho efter att varken Torres eller Demba Ba övertygat den senaste tiden.
Här tippar jag en tvåa till 2,35

Oddsen har jag hämtat från Betsson.com.

Lycka till med era spel!

/Ola

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB