Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Intervju med Anja Pärson

av Anna
hestra.jpg

Direkt från egen träning till pressfrukost i Hestra-butiken där Anja Pärson, Stig Strand, Bengt Fjällbeck och Jens Byggmark var på plats. Hestra är ett fint familjeföretag som gått genom fyra generationer (två av de äldre till vänster i bilden) och som nu firar 75-årsjubuleum.

Skidhjältarna inledde med att berätta om hur deras karriär startade i Tärnaby. Anja om hur hon tillbringade sin barndom i skidbacken istället för på dagis och åkte upp i liften med andra skidåkare genom att ställa sig framför dem. Gulligt, och jag var själv i slalombacken med kompisarna varje helg på vintrarna i Jämtland när jag var liten, så jag känner igen mig i henne.

anja2.jpg

Jag fick en lång pratstund med Anja som jag filmade, men nu när jag tittar på klippet hör man inte vad vi säger. Inte så kul att se en film med sorl där jag står och nickar så jag sammanfattar intervjun i text istället. Anja är en grymt cool och ändå jordnära tjej så att vara nervös var verkligen onödigt.

 1. Träningskläder: Anja är sponsrad av Under Armour (precis som min man) och gillar att känna sig snygg när hon tränar. Det höjer motivationen. Men ibland orkar hon inte bry sig och upptäcker i spegeln på gymmet att inget passar ihop. Det är ju ändå inte det viktigaste.
 2. Träningsglädje: Passionen till träning har Anja verkligen och hon kan inte vara utan träning en längre tid. Det finns även plats för övrig, mindre prestationsinriktad träning som en skön längdskidåkningstur eller en fotbollsmatch med polarna. Bara hon följer sitt träningsschema.
 3. Typ av träning: Jag frågade vad hon tar i benpress (som några läsare ville veta), men det är hemligt. Däremot berättade hon att det fortfarande är mycket traditonell stryketräning, som knäböj och marklyft, som gäller blandat med fuktionell träning. Vid Ingemar Stenmarks tid var det mest bara funktionell träning som att ”hoppa mellan stenar” (Stenmark – stenar 😉 vilket gick mot enbart traditionell styrketräning till nu – en blandning.
 4. Kost: Anja äter ingen speciell diet utan bara vanlig husmanskost och försöker att inte äta för stora portioner. Hon tycker dagens tallrikar är för stora och försöker att inte äta för mycket åt gången, hellre fler mellanmål för att få bra energi och hålla ett jämt blodsocker.
 5. På gång: Förutom inplanerad träning och tävlingar håller Anja på att lansera sin nya handskollektion för Hestra. Nedan ser du hennes skidhandskar som finns i butik just nu. Rosa och snygga 🙂
 6. Tills sist: STORT LYCKA TILL Anja och tack för en trevlig pratstund!

anja_hestra.jpg

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB