Het fisksoppa med räkor
avBlir ofta sugen på soppa när det är så här kallt ute och eftersom det är fredag lyxade jag till dagens med grädde, vitt vin och handskalade räkor. För att inte tala om rödingen (rester från i tisdags) – finare fisk är svår att hitta (fångad av mina föräldrar uppe i Jämtland). Fyllde sen ut med en påse fisktärningar.
Jag höftar alltid måtten och tar lite vad som finns hemma till mina soppor.
Dagens ingredienser:
- 2 gula lökar
- 1 påse fisktärningar
- 200 g räkor
- ca 2 rensade rödingar
- 1 påse sommargrönsaker
- några broccolibuketter
- 1 liter vatten
- 2 msk bujong (från Renée Voltaire)
- 2 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- kryddor (curry, dill, paprikakrydda, herbamare, peppar)
Gör så här:
- Stek lök och den råa fisken så att allt får lite stekyta.
- Krydda och häll över vatten och vin.
- Låt koka upp och häll i buljongpulvret.
- I med grönsakerna och grädden. Låt puttra ett par minuter.
- Sist – lägg i den färdigkokta fisken och räkorna så de får bli varma.
- Servera gärna med kokt ägg och ett gott bröd (t.ex. det här).
Tips! Mixa soppan tlll barnen som ofta inte vill ha bitar i. Och så ser de inte att det är nyttig fisk 😉
Bakade även en kladdkaka tills lördagsmyset framför Melodifestivalen. Kladdkaka måste vara det godaste man kan baka så enkelt på så kort tid. Dessutom svårt att misslyckas om du inte har inne den för länge i ugnen. Min vill jag ha nästan i smetformat. Recept hittar du här.