Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Mandelvåfflor med vaniljgrädde

av Anna
mandelvofflor.jpg

Den senaste veckan har jag upptäckt hur användbart våffeljärnet är i köket. En morgon när vi bara hade tråkigt torrt bröd hemma gjorde jag varma mackor med ost och rökt kalkon till barnen. Och igår proteinrika våfflor av mandelmjöl. Smaken påminner om mandelmassa så det blev nästan som en liten tårta ihop med vanilgrädde (grädde + 1 tsk Stevia + en nypa vaniljpulver) och bär. Gott och mättande low carb-mums!

Eftersom de bara innehåller bra grejer passar de när som helst. Kanske med en skiva ost på som mellanmålsmacka, med äppelmos och kanel eller en klick keso med bär.

ingr_mandelvofflor.jpg

Ingredienser (6-8 stycken):

  • 2 dl mandelmjöl 
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg + 2 vitor
  • 2 tsk fiberhusk
  • 100 gram kesella 1%
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser och låt svälla 15 minuter innan du gräddar dem i våffeljärnet. Du kan behöva smörja järnet lite, men bara pytte eftersom mandelmjölet i sig är fett.
  • Servera nygräddade ihop med vispad grädde med en nypa vaniljpulver och 1 tsk Stevia.
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Jenny Åsell och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB