Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Dropset istället för ”passning”

av Anna

Förr i tiden då jag och Jonas tränade ihop, och tanken (Jonas tanke) var att jag skulle tävla i Athletic Fitness, brukade vi ”passa varandra” för att orka kräma ur det sista ur musklerna. Alltså, när det kändes som att jag inte skulle orka en enda repetition till hjälpte Jonas mig lite lite för att jag skulle orka några extra.

Nu för tiden får vi vara glada om vi ses över huvud taget varje dag och tränar gör vi på var sitt håll, men för att få liknande effekt kör jag dropset vid tung styrketräning. Idag ökade jag vikterna något vid mitt bröst/axlepass och började med en riktigt tung vikt där jag orkade ca 6 reps. Bytte sen till en lättare och fortsatte till jag gjort runt 8-10 reps. Ungefär samma känsla som vid ”passning” och ett bra sätt att få ut mer av varje set.

Passet för bröst, axlar, biceps, core såg ut så här, fast med dropset upp till 6-10 reps/set.

Dagens träningsoutfit från Casall.

Annars har vi en skön lördag där tvillingarna följde med mig till SATS medan Jonas och storbarnen gick och övade simning. Sen strålar vi samman och gör något ihop.

Lovely lördag vänner!

P.S. Tyngdlyftningen med Hans känns i benen, men inte alls så som jag trodde när jag höll på att dö av jobbighet under vissa övningar. D.S.

 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB