Startsida / Inlägg

Varsågoda: Pink Floyd 2011 Remasters

av Wimp-redaktionen

Vi är jätteglada och stolta för möjligheten att erbjuda Pink Floyds katalog i en ljudkvalitet uppdaterad och anpassad till vår tid. För detta är inte bara en angelägenhet för folk med en vurm för progressiv musik och jättedyra högtalare, det är lika mycket en liten sensation för popmusiken.

>> Här hittar du de 14 remastrade originalalbumen med Pink Floyd

För musik av Pink Floyds kaliber kräver att man anpassar förutsättningarna vartefter tiden går. Musiken är helt enkelt så genomtänkt och har så hög verkshöjd att den, ur ett rent ljudperspektiv, måste följa med i utvecklingen. För låtarna har ju gjort det. Helt utan upputsning och anpassning så står dessa låtar ut bland alla miljoner av popsånger som skrivits sedan urminnes poptider.

Det är det som gör Pink Floyd lika relevanta idag som för dryga 40 år sedan. Albumet The Wall kunde varit skrivet idag och behandla förtrycket som altjämt existerar i vår värld, om än applicerat på andra maktstrukturer och andra geografiska områden.

Under hela hösten kommer vi på WiMP att lägga upp spännande material av Pink Floyd. T.ex. kommer vi publicera en serie krönikor här på bloggen där artister, journalister och andra med en vass penna kommer att berätta om sitt förhållande till bandet. Dessutom kommer vi löpande lägga upp nya intervjuer med människor i bandets närhet och spellistor med det absolut bästa låtarna.

Något både för dig som redan är bekant med Pink Floyd men även en perfekt introduktion till en fantastisk, och väldigt omfattande, musikkatalog.

Först ut på bloggen berättar journalisten Lars Nylin om att vara Floyd-fan i Norrland på den tid då det begav sig. Lars delar förstås även med sig av en spellista med sina favoritlåtar med Pink Floyd.

Mycket nöje!

– Fredrik Zmuda, Musikredaktör WiMP Sverige

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB