Startsida / Inlägg

Gerilja-special: Förhandslyssning, intervju och tävling!

av Karin Moberg

gerilja
De föredrar djur framför människor, tycker att det är coolt med långt hår och låter som en arg disco-orkester från yttre rymden. Norska Gerilja är ett av de mest spännande nya rockbanden just nu, och från och med i dag kan du förhandslyssna på debutalbumet ”Step up your game” i WiMP. Dessutom kan du tävla om biljetter till bandets spelning på Debaser Slussen i Stockholm på lördag den 25 maj! Och så har vi snackat med Alex, sångare och gitarrist i Gerilja: 

Hej Alex! Ert debutalbum ”Step up your game” släpps i dag i WiMP. Hur känns det att släppa i från er materialet? Är ni nervösa?

– Det känns bra och vi är nog mest peppade faktiskt och inte så nervösa. Vi har gjort ett album – vissa kommer gilla det, andra inte. Det är så det funkar liksom.

Hur startade bandet?

– Vi har känt varandra sedan vi var små, och bandet har väl på nåt sätt alltid funnits, även om det inte alltid varit ett aktivt rockband. Jag och Simon är syskon och Ottar ”Commando” Moe är på alla sätt som en bror, förutom när de kommer till de biologiska aspekterna då.

Det finns väldigt mycket attityd i er musik – är ni väldigt tuffa som personer också eller är det bara en ”image”?

– Alla band har en viss image och det här är vår. Vi identifierar oss väldigt mycket med en slags ”kamp”, på många olika nivåer – vi föredrar djur framför människor, sci-fi framför verkligheten, mystik framför forskning, rock framför saker som inte är rock och pizza framför allting annat. Men vi är verkligen inga tuffa killar.

Om man lyssnar på er platta så hör man spår från många olika genrer – vad har ni för influenser?

– Vi är ett rockband, så soundet baseras ju mycket på klassisk rock. Till exempel har vi lyssnat mycket på tidiga plattor med Aerosmith, Alice Cooper, T-Rex, Stooges och allt sånt där. Men vi gillar också metal, pop, sci-fi och massa annat som inte nödvändigtvis behöver vara musik. Vi är ganska urskillningslösa när det kommer till influenser. Om det är coolt så är det coolt. Långt hår är coolt. ”Primal drums”, tung bas, ”space- synthezisers” och ”ruffhouse”-gitarrer är coolt. The list goes on…

Ni kommer ju från Norge – vad tycker ni om den norska musikscenen?

– Vi lyssnar mycket på norsk musik. Okkultokrati, Pirate Love, Aura Noir, Carmen Villain, King Midas, Smoke Mohawk, Darkthrone, A-ha, Ronni LeTekrø och Magnus Moriarty är bara några av de vi gillar.

Vad händer framöver? Kommer ni till Sverige och spelar nån gång snart?

– Vi kommer till Sverige! Simon är där just nu faktiskt och kollar på när det norska hockeylaget får spö av Tjeckien. Jag sitter och kollar på matchen på en pub nära Oslo Universitet och lyssnar på hur några professorer bredvid diskuterar huruvida det är en avsiktlig handling av motstånd när man ställer en använd kaffekopp i sinken i stället för i diskmaskinen – eller om det är bara är en icke-kognitiv fysisk rutin. Det är sant… haha! Men för att gå tillbaka till frågan – vi kommer till Stockholm den 25 maj för en spelning på Debaser
Slussen! Och så kommer vi också till Way Out West senare i sommar!

Vill du se Gerilja live? Den 25 maj (på lördag) spelar de på Debaser Slussen och vi har biljetter att tävla ut!

För att vara med i tävlingen ska du svara på frågan:

Vilka är de tre mest populära Gerilja-låtarna i WiMP? Öppna programmet och ta reda på svaret! Geriljas artistsida hittar du här. Har du inte tjänsten? Skaffa WiMP här.

Skicka svaret på frågan tillsammans med dina kontaktuppgifter (namn, telefonnummer, adress) till tavla@wimpmusic.com.

Lycka till!

Tävlingsregler
Tävlingen anordnas av WiMP och Razzia. Vem kan delta? Alla som har en registrerad adress i Sverige. Åldersgräns: 20 år! Anställda hos WiMP eller Razzia eller deras anhöriga får inte tävla. När kan du tävla? Tävlingen börjar den 22 maj och slutar den 24 maj. Pris? Två biljetter till Gerilja på Debaser Slussen den 25 maj 2013. Resa till och från Stockholm ingår inte, inte heller boende i Stockholm. Priset kan inte bytas mot kontanter eller andra priser. Fel, misstag, missförstånd och oväntade ändringar. WIMP tar inte ansvar för skrivfel eller andra felaktigheter i samband med tävlingen.

Lyssna på ”Step up your game” med Gerilja:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB