Startsida / Inlägg

Dagen D för IFK Göteborg

av Markus Wulcan

I morgon måndag klockan 10.00 väntas Martin Kurzwelly, 56, bli presenterad som IFK Göteborgs nye klubbdirektör, enligt Fotbollskanalen.

Den spontana tanken? ”Vem fan är det?”

Jag hade aldrig hört namnet tidigare och efter att ha läst på lite kan jag konstatera att det rör sig om en doldis i Göteborgs näringsliv.

Fram tills nu har han varit affärsområdeschef för möten på Svenska Mässan.

Ett bra eller dåligt val? Det får tiden utvisa, men jag gissar att Nils Wiberg jublar. Han ville absolut inte ha den av Gunnar Larsson hårt lanserade Magnus Erlingmark.

Erlingmark är säkert bra på mycket, men någon affärsman är han inte och det är en sådan som krävs om Blåvitt ska dubbla omsättningen till 200 miljoner.

Det är förresten väldigt märkligt att Gunnar Larsson haft ett finger med i spelet när det det gäller klubbdirektörsfrågan. Det är ju enbart en uppgift för styrelsen.

Och i morgon kväll väntar ett synnerligen intressant årsmöte. Det pågår ju som bekant en maktkamp inom klubben. Det nya mot det gamla.

Gunnar Larsson i valberedning, som ju i praktiken sitter på den verkliga makten i klubben, är långt ifrån populär hos alla och har fått kritik för hur arbetet med att ta fram en ordförandekandidat har skötts.

Det skojas, inte utan viss verklighetsförankring, om att Larsson inte behövde gå ur gubbastun för att hitta och nominera Bertil Rignäs, vd för Bostadsbolaget, till ny ordförande.

Palle Stenberg vill hoppa av för att han anser att valberedningen inte följt klubbens stadgar i processen. Det tycker jag absolut inte att han ska göra. Jeanskungen är ung, driftig och tänker nytt.

Och om man är missnöjd med hur saker och ting sköts borde man ju sitta kvar i styrelsen för att få till en förändring.

Det ska bli intressant att se hur valberedningen kommer att se ut efter kvällens årsmöte. Ålder och erfarenhet ska respekteras, men det håller inte att en trio som är mellan 70-80 år i praktiken ska leda IFK Göteborg in i framtiden. Nu har visserligen Leif Nilsson, 80, bestämt sig för att det får räcka.

Han har gjort mycket gott för Blåvitt.

Att Stefan Albrechtson kommer in i styrelsen är ju kanon. MR Sävehof känns som ett klockrent val på alla sätt och vis.

Får vi se några överraskningar i morgon kväll?

Det är nu IFK Göteborgs medlemmar har möjlighet att påverka.

Hur den sportsliga verksamheten påverkas av turbulensen i styrelsen på kort sikt? Inte ett dugg.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB