Startsida / Inlägg

Bänka Farnerud, Stahre

av Markus Wulcan

Vilken helg.

Först Göteborgsvarvet i smått olidlig hetta kombinerat med en plötslig hagelskur modell värre. Med ett (1) löppass i benen lunkade jag runt på 2.16, och det är jag nöjd med med tanke på förutsättningarna. Jag hatade varenda steg, men älskar detta fantastiska arrangemang. Känslan när man går i mål efter 2,1 jävla mil är smått oslagbar.

Det racet följdes upp med ett annat. Den goe killen från Jonsered bjöd in till helkväll och då är det bara att bita ihop, oavsett hur kroppen känns. 69-kronorscava, bärs, päroncognac, drinkar och ett besök på härliga Yaki-Da till klockan sent.

Såna kvällar man behöver emellanåt. Men jag hjulade ju inte direkt till Rambergsvallen i dag om jag säger så. Och jag hjulade inte därifrån heller.

BK Häcken-Gefle 2-2. Några fina mål, men ändå en bedrövlig tillställning inför 1 817 åskådare.

Det roligaste var nog att Pelle Olsson hade rotat i sina gamla taktikpärmar och dragit fram en uppställning från… håll i er nu, 1995.

Tre mittbackar och tre centrala mittfältare och Pär Asp och Jens Portin på var sin kant och Dahlberg och Orlov på topp. 5-3-2, typ.

Och det gick ju hem. Poäng på Rambergsvallen tillhör inte vanligheterna för Gefle.

Men BK Häcken… det flyter inte på bra. Svagt passningsspel, dålig rörelse och juniormisstag bakåt.

Peter Gerhardsson har en del att fundera på framöver.

Sedan gick jag på Blåvitt-Kalmar. Eller gick och gick, stapplade fram är väl en bättre beskrivning. Missade första halvtimmen, men Blåvitt såg ut som Blåvitt har sett ut hela säsongen. Inget sprudlande spel på något sätt, men stark defensiv, ruggig vilja och så den där Hysén på topp. Två klassmål och tre nya poäng.

Det är verkligen något speciellt med den här säsongen.

Och Pontus Farnerud gjorde bejublad comeback. Första matchen på ett halvår. Han fick en kvart och matchovanan lyste inte oväntat igenom, men det kommer att ta sig så klart.

Bara han inte spelar från start på onsdag mot Gefle borta. Ser att GP-Balkander tycker att Farnerud ska ersätta avstängde Philip Haglund. Det tycker inte jag.

Dels är han inte fysiskt redo för att spela från start, och dels bör han undvika konstgräs så här i början. Bakslagen han har fått i rehabiliteringen har kommit på konstgräs, och han själv är medveten om problemet.

Jag surrade lite med honom efter segern i dag.

– Vi har sagt att jag ska ta det lugnt med konstgräs. Samtidigt är Haglund avstängd och jag är så klart spelsugen. Å andra sidan vill jag inte riskera något inför cupfinalen mot Djurgården på söndag. Lurigt läge, sa Pontus.

Stahre bör hitta någon annan lösning än att chansa med Farnerud så här tidigt. På sikt tror jag att det är klokast. Kanske ge Nordin Gerzic chansen centralt, även om han verkar helt iskall just nu?

Farnerud behövs bättre längre fram. När han är helt fit kommer han att få en nyckelroll, var så säkra. 32-åringen (33 i juni) är en av Stahres absoluta favoriter och det kommer att göras plats för honom, även om JJ och Haglund är på planen. Det är jag övertygad om.

Nä, nu ska jag köra lite rehab (resorb och piggelin) och kolla på Breaking Bad.

Hej så länge.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB