Startsida / Inlägg

Flyttar Hysén i vinter?

av Markus Wulcan

Jag antar att den frågan är väckt efter showen mot Tyskland.

Tobias Hysén kan vara totalt osynlig i 90 minuter mot lag som, säg, BrommapojkarnaGrimsta och sedan smälla in två klassmål mot Tyskland, som är ett av världens absolut bästa landslag (om än redan VM-klara inför matchen på Friends Arena). Låt vara att medspelarna också är av en annan kaliber än till vardags i Blåvitt, men ändå.

Det tidiga 1-0-målet: en vältajmad löpning, en precis Sebastian Larsson-passning, och ett behärskat avslut som Bayer München-målvakten Manuel Neuer inte kan göra något.

3-4-målet: Frispark Sverige, ögonkontakt mellan Sebastian Larsson och Tobias Hysén. Snabbt slagen i luften mot första stolpen, perfekt tajming av Hysén igen och pang, en vänstervolley rätt upp i nättaket. Jag gissar att det målet ganska enkelt kvalar in på en topp tio-lista över de läckraste målen i Blågults historia.

Kul att se samarbetet mellan Larsson och Hysén. Ni vet väl att Sunderlandspelaren är Blåvittsupporter? Nu är väl inte det jättetroligt att Hysén fortfarande är aktiv den dagen Eskilstunagrabben väljer att flytta hem, men man ska aldrig säga aldrig. Om fyra år är Larsson 32 och Hysén 35, så helt omöjligt är det inte om nu Blåvitt lyckas knyta till sig mittfältaren den dagen det är dags att flytta hem.

Hur många utländska klubbar fick upp ögonen för Hysén i dag? Han har haft en grym säsong målmässigt, men fyller ju 32 i mars och det talar emot en flytt, men så sent som i somras fanns det flera seriösa intressenter. Mycket ska naturligtvis klaffa om Hysén ska lämna. Blåvitt vill ha omkring tio miljoner för den allsvenske skytteligaledaren, och anfallaren själv nöjer sig nog inte med dubblad lön (cirka 2,5 millar brutto om året nu) för att ta sitt pick och pack och flytta hela familjen (kanske inte Glenn och Kurt då, men sambon Maria och barnen). Det ska till något riktigt, riktigt bra för att det ska bli en utlandssväng igen.

Löser agenten Jonas Svensson det?

Turkiet? 

Kontraktet med Blåvitt går ut 2015.

Om inte annat kan det ju bli en tripp till Brasilien nästa sommar. Inte fy skam.

*******

Silly season gällande Blåvitt annars?

Det snackas om Gustav Svensson in. Vad jag vet är absolut ingenting klart i dagsläget, men en dag kommer han hem till Göteborg. Frågan är bara när. Han tjänar rätt bra borta i Ukraina, där han numera spelar mittback.

 

Robin Söder till Stuttgart? Inte konstigt att stora klubbar börja följa anfallaren igen, men Bundesliga känns spontant som ett steg som är lite för stort i dagsläget. Jag tror att Söder behöver bli lite jämnare för att det ska vara aktuellt.

Smedberg? Inga nyheter där, men som jag skrivit tidigare så är parterna överens muntligen.

Då är landslagsuppehållet över och vi kan börja fokusera på vår älskade allsvenska igen.

UPDATE: Nu uppger SVT att Hysén skadade sig i slutminuterna och kan missa guldracet.

– Vi misstänker en bristning i lårets baksida, säger läkaren Leif Swärd enligt SVT.

Ni vet ju att public service-media har en tendens att måla upp värsta tänkbara scenario till skillnad, ehum, från oss kvällisar.

Men om uppgifterna stämmer kan IFK Göteborg definitivt glömma SM-guldet. Fyra poäng upp till Malmö och ingen Hysén, nope, det ska bara inte gå.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB