Startsida / Inlägg

Förläng med Stahre, Mild

av Markus Wulcan

Då är det dags att kicka igång försäsongen igen och vi har fyra underbara månader framför oss.

Det ska lyftas skrot, kutas i skogen, snackas taktik, säljas spelare, köpas spelare, spelas träningsmatcher, och det ska spekuleras nåt så in i Norden.

Som vi har längtat! Den här månaden sedan allsvenskan tog slut har inte varit något annat än öken. Men nu får spelare som Bjärsmyr (Miami) och Hysén (Dubai OCH Rom) lägga glidarsemestrarna bakom sig och växla upp i gymmet.

En annan som ska växla upp efter semestern är Håkan Mild (Singapore och Borneo). Han lär ha en del att stå i framöver. Hur blir det med Hysén? Dyrestam? En vänsterback? Sebastian Eriksson? Gustav Svensson? Nordin Gerzic? Jakob Johansson?

Och inte minst Mikael Stahre. Min härliga kollega Uddevallas Finest har gjort en intervju med stockholmaren här.

Stahres kontrakt går ut 2014 och inom ett halvår är det väl dags att ta ställning till om det ska förlängas eller inte. Han har inte gjort underverk med Blåvitt, inte alls. En sjundeplacering första året följdes upp med en tredjeplats i år och ett cupguld.

Jag tycker att Blåvitt är på rätt väg. Spelet är stabilare, lägstanivån har höjts och svackorna är inte lika djupa. Blåvitt var seriens bästa hemmalag i år och dessutom går Mikael Stahre hem hos spelarna, och det ska man inte underskatta.

Sedan finns det naturligtvis mycket att förbättra, men jag kan inte se att det skulle bli bättre av att byta tränare till säsongen 2015. Och vad finns det för alternativ till Mikael Stahre? Hjälp mig gärna här.

Ge honom ett nytt tvåårskontrakt, säger jag. Ska bli intressant att se om Mild håller med.

Vad tycker ni?

***********

Det är mycket nu. Hockey, bilagejobb, familj, lönegranskningar, 5:2-diet, Crossfit, inomhusfotboll, fakturering, bokföring, Håkan i Scandinavium på lördag, julbord, resor ska bokas och en bättre Matthias Reim-kväll med den Goe killen från Jonsered ska planeras in.

Det är bara att bita ihop, och om ett par veckor vänder det och blir ljusare tider, om än långsamt.

Fick frågan om att bli huvudtränare för ett division sex-lag kommande säsong, men det går tyvärr inte att klämma in det i livspusslet så det blev ett nej tack där. Synd, för det är grymt roligt att träna ett seniorlag.

Hörs snart igen, hörni.

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB