Startsida / Inlägg

Om Hysén till Shanghai

av Markus Wulcan

Jag som hade tänkt att ha lugn en och skön söndag efter intensivt jobb i stort sett varje dag i en månad.

Men det blir inte alltid som man tänkt sig i den här branschen, och jag gillar ju att vara först med nyheter. Till skillnad från Håkan Mild som inte alls gillar att jag är först med nyheter.

Så det vara bara att hoppa upp på hästen igen i eftermiddags när det började brännas. Jag hade bra uppgifter och började ringa lite samtal.

När man får ”inga kommenterar” av varenda jävel vet man att man inte direkt är snett ute. Hysén till Shanghai alltså. Den såg man inte komma för några dagar sen. Efter att jag hade publicerat hela storyn utan bekräftelse från någon, så messade huvudpersonen själv:

”Tja. Ingenting är klart. Men jag ska åka dit och kolla läget. Sen bestämmer jag mig när jag kommer hem. Skriv att jag hälsar det via sms”.

Sagt och gjort och sen direkt ut till Landvetter. Då var GT:s team redan på plats och satt och intervjuade Tobbe, som av någon märklig anledning inte ville låta sig fotograferas.

Sedan fick jag ett kortare snack innan världens kanske gladaste människa Stefan Selakovic (när han inte har åkt på en förlust i något) gjorde entré tillsammans med advokaten Carl Fhager.

– Jag måste åka med och ha koll på Tobbe, skrattade ”Sella” som tydligen ska vara bestman på Tobias och Marias bröllop nästa höst.

– Känns bra att ha med honom nu när inte Maria kan hänga med, sa Tobbe.

Och ni ska veta att Tobbe inte var sitt vanliga jag. ”Stissig” kallade han sig själv. Stora grejer på gång. Då kan vem som helst bli nervös.

Jag ser att många supportrar vräker ur sig skit på forum och kallar Hysén ”pengakåt svikare” och allt vad det är.

Jävligt trist. Få ha gjort så mycket för Blåvitt som Hysén och han är väl värd den här chansen och alla stålar. Vem hade inte tagit chansen att fem- eller tio-dubbla sin lön. Jag hade gjort det och ni hade gjort det.

Det kommer ett liv efter fotbollen också.

Har skrivit en krönika om affären till papperstidningen. Den går säkert att läsa på nätet inom kort. Håll utkik på twitter så länkar jag där om inte annat.

*****

Gillar att få råa men kärleksfulla sms från kollegor på de konkurrerande tidningarna efter en sån här story:

”Motherfucker!” löd ett.

Jaja, nu är det bara att ge sig ut på nästa jakt. Jag gissar att Blåvitt vill ha in någon anfallare eller så i vinter….

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB