Startsida / Inlägg

”Elmander klar för Blåvitt”

av Markus Wulcan

Det är en uppgift som cirkulerat på alla möjliga sajter i dag.

Hur det började?

Så här:

Skärmavbild 2014-01-17 kl. 22.26.03

 

Jag och GP:s Mattias Balkander fick alltså den här informationen från en Mattias Norling (som i alla fall inte jag känner personligen men som verkar vara en reko kille) på Twitter. Man får ta det för vad det är. Ett tips i mängden som kanske stämmer men som förstås också kan vara helt felaktigt.

Sedan tror jag inte att Mattias Norling bara hittar på något och skriver till oss två reportrar i Göteborg, utan viss substans föreligger säkert.

Balkander valde sedan att skriva om uppgifterna i sin blogg, uppgifter som av inlägget att döma kommer från ovannämnda tweet.

Expressen plockade sedan upp Balkanders blogginlägg om Johan Elmander och skrev i silly season-bloggen (mycket blogg hit och dit nu) att ”Enligt uppgifter till GP:s fotbollsbloggare Mattias Balkander är affären redan klar”.

Update: Nu ser jag även att vi själva på Sportbladet skriver så här i vår silly season-blogg: ”Det här kan bli årets bomb i allsvenskan. Enligt GP:s fotbollsbloggare Mattias Balkander är Johan Elmander klar för IFK Göteborg.”

Allt detta av ovannämnda tweet, alltså.

Nu vet jag förstås inte om Balkander sitter på annan dunderinformation, men hade han gjort det hade han förmodligen inte nöjt sig med ett kortare blogginlägg utan slagit fast att affären var klar i en ”riktig” text på sajt och i papper (kanske kommer i morgon, vad vet jag?) med fet rubrik och så en initierad krönika på det. Plus: GP AVSLÖJAR.

Det här ska absolut inte ses som någon kritik mot min kollega och vän på GP, utan jag vill bara visa hur dagens uppgifter om ”Elmander är klar för Blåvitt” fick sådan fart att mina chefer ringde mig och undrade vad som var på gång.

Jag har själv så klart kollat runt lite bland mina kontakter men (ännu?) inte fått loss något som styrker Mattias Norlings tweet till mig och Balkander.

Snackade också kort med Håkan Mild på en ohyggligt dålig turkisk telefonlinje. Han bara skrattade när jag sa att jag fått ett tips om att Elmander bestämt sig för Blåvitt i sommar, men sa att ”det låter ju bra” och ”det får du väl fråga Johan om då”. Mycket mer än så kunde jag inte höra och jag hoppas att jag citerat någorlunda korrekt nu.

Visst finns det en möjlighet att Johan Elmander spelar för IFK Göteborg från och med i sommar, större övergångar har skett, men det ska väldigt, väldigt mycket till om allt ska gå i lås. Jag är dock övertygad om att Blåvitt gör ett rejält försök att ro i land en av de häftigaste värvningarna någonsin i allsvenskan. Och klubben har gott om cash nu. Frågan är väl om man vill lägga alla ägg i samma korg som det så fint heter.

Time will tell.

Mer silly season: Har sett att det börjat ryktas lite om en återkomst till Gamla Ullevi för Mikael Antonsson. Jag är rätt säker på att det dröjer minst något år eller två eller tre innan det blir aktuellt.

Det var det om det.

God natt på er.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB