Startsida / Inlägg

Blåvittstjärnan bestulen

av Markus Wulcan

Hej på er!

Vilken vecka han har framför sig, Martin Smedberg Dalence.
Brasilien borta på fredag och Chile borta på onsdag. Den såg man inte riktigt komma för ett tag sedan.
Lite skillnad jämfört med, säg, Strandvallen och Falkenbergs IP.
Men äventyret började inte jättebra i måndags morse.
Den här bilden lade Blåvittmittfältaren upp på sitt låsta Instagramkonto.
Jag tog en skärmdump (hoppas det är okej, Martin).

Smedberg-Dalence
Snodda däck alltså. Vet inte tjuvarna att Smedberg Dalence är lagkamrat med Kjetil Waehler? Högst tveksamt. Annars hade de nog inte vågat sig på det här fräcka tilltaget.

******

Skrev om förvirringen kring Jakob Johansson för några dagar sedan. Kommunikationen verkar vara sisådär på Kamratgården numera. Hur svårt kan det vara att prata med varandra, de träffar ju varandra i stort sett varje dag? Märkligt hur som helst. Sannolikheten att JJ förlänger? Typ tre procent skulle jag vilja säga efter att ha hört mig för lite grann.

Drog också fram att Hampus Zackrisson tvingas lämna Blåvitt efter säsongen. Kanske väntat, men man kan inte direkt säga att han har fått chansen, det kan man inte. Han hamnar säkert i Ljungskile eller liknande och det är inte det sämsta. Många har visat att LSK kan vara ett bra steg. Jag ska förresten ägna ett helt blogginlägg åt den föreningen inom kort.

Mats Gren har ett jäkla jobb framför sig i höst. Många spelare sitter på utgående kontrakt och Lasse Vibe lär vara glödhet för andra klubbar. Kan aldrig tänka mig att Gren väljer att utnyttja köpoptionen på Zohore och Calvo.
*********

Det har varit en hel del surr om Jörgen Lennartsson och Blåvitt den senaste tiden. Kopplingen är naturlig. JL är ledig, är en erkänt duktig tränare och bor i stan.
Jag har kollat runt lite och enligt en kontakt, som jag dock inte använt mig av förut så lite osäker på pålitligheten, så har det INTE förekommit kontakt mellan Gren och JL gällande tränarjobbet i Blåvitt till kommande säsong. Men ta det för vad det är.
I nuläget känns det som att Stahre sitter rätt säkert, men jag tar för givet att Gren kikar runt lite. Det ingår ju i hans arbetsbeskrivning att ständigt ha koll på marknaden.

******
GLÄDJANDE NYHETER: Jag slog Fredrik Risp i tennis häromveckan. Mycket, mycket viktigt.
*******
Jag kan inte gnälla på omväxlingen i det här arbetet. I dag: Intervju med en frispråkig Tomas von Brömssen, 71. Förra veckan: Snack med den här profilen, samt Robert Wells och Camilla Läckberg:

Oldsberg Kompisar från förr.

 

Wells:LäckbergLite nyare kompisar vad det verkar.

*******
Är det inte märkligt att Simon Gustafsson tackar nej till den hyperviktiga dubbellandskampen mot Frankrike med U21-landslaget på grund av skadeproblem? Han spelar ju som vanligt med BK Häcken.
Man behöver inte vara indian för att tyda tecken i skyn som bekant. Något är lurt här.

********
Måste passa på att tacka den utmärkta Baraben-podden för den fina utnämningen i avsnitt sex. Oerhört uppskattat!

*********
Fick med mycket kort varsel hoppa in som gäst i ”P3 Nyheter med Astorga Díaz” i förra veckan. Ämnet? Mitt specialområde… Malmö FF. Men det gick nog okej med tanke på förutsättningarna.
All kredd till den föreningen med sportchefen Daniel Andersson och allsvenskans bäste spelare Markus Rosenberg i spetsen. Jag gillar draget kring den klubben, både publikt och medialt.
Skånemedia bevakar MFF på närmare håll än vad vi GBG-journalister gör med den här stans största lag. Det är i alla fall min uppfattning efter att ha varit där nere och jobbat vid ett antal tillfällen.
Vi får helt enkelt skärpa till oss. Men samtidigt har vi fler lag att täcka.

**********
Nu hög tid att se Zlatan-dokumentären.
Ta hand om er!
/Wulcan

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB