Startsida / Inlägg

Sebastian Eriksson en dörröppnare

av Markus Wulcan

Efter segdragna förhandlingar, och kanske inte världens bästa förhandlingstaktik av Mats Gren (att öppet säga att spelaren nästan är klar är väl så där…), blev Sebastian Eriksson klar för IFK Göteborg.
Jag lyckades dra loss prislappen i eftermiddags. Köpoptionen ligger på omkring tre miljoner kronor. Sedan får Blåvitt förstås betala en summa för att först låna honom i sex månader. Dessutom ska mittfältaren kompenseras för lönebortfall och sedan får han ju en vanlig sign on-bonus till sommaren om köpet blir av.
Hur som helst en kanonvärvning på alla sätt, trots Erikssons skadebekymmer de senaste åren.
I toppform är han landslagsmässig. Få svenska spelare har en sådan frenetisk spelstil. Klubbhjärta ska man inte heller underskatta. Hörde att hans familj från Åsebro åker och ser i stort sett alla matcher på plats på Gamla Ullevi, oavsett om grabben spelar i laget eller i Italien.
Sebastian Eriksson är också en spelare av den kalibern som kan öppna dörren för andra meriterade nyförvärv. ”Kan han gå dit kan väl jag. Det säger en del om satsningen”, typ.

Men det blir nog inte Fredrik Ulvestad som det snackats mycket om. Hörde i dag att han har Blåvitt och allsvenskan långt ner på prioriteringslistan. Och Tobias Hysén kan vi med all säkerhet också avskriva, om inget sensationellt händer i januari. Svennis och kineserna vill inte sälja sin skyttekung.

********
Är det inte väldigt tyst kring BK Häcken? Men Abubakari är en högklassig värvning tycker jag.

*********
Som jag saknar att se Pontus Farnerud spela fotboll.

********

Intressant GT-story i dag om den interna kritiken mot Blåvitts klubbdirektör Martin Kurzwelly. Jag har kollat uppgifterna och de stämmer. Förstås. En tidning skriver inte sådan saker utan att ha ordentligt på fötterna, oavsett vad klubbens olika representanter säger officiellt.
Man ska komma ihåg att de som läcker ofta har en egen agenda och inte läcker för skoj skull. Personligen tycker jag att det vore synd om Kurzwelly lämnar. Bra kille, känns ärlig, allt som oftast tillgänglig och socialt kompetent och med tanke på hans bakgrund tar jag för givet att han är bra på ekonomi. Kritiken som jag har hört gäller hans (brist på) kompetens inom fotbollsbranschen.

**********
En annan sak: GP skrev ju för ett tag sedan att Helsingborgs förre scout Kian Karam skulle efterträda Olle Sultan i Blåvitt. Och ni ska veta att det var nära. Det här är vad som hände enligt mina källor:
Mats Grens kompis från Jönköpingstiden Kian Karam var i praktiken klar och hade till och med fått nycklarna till Kamratgården. Men så plötsligt tvärvände allt och Karam fick lämna tillbaka nycklarna omedelbart. Vad som hände? Vi kan väl säga så här att Mats Gren utsattes för starka, och nu menar jag starka, påtryckningar internt (Update: och externt, faktiskt) av olika anledningar. Gren hade tydligen inte alla fakta på bordet från början och tvingades mer eller mindre till reträtt.
Om jag förstår saken rätt så pekar det mesta i nuläget på att den internt mycket uppskattade Olle Sultan fortsätter sin roll som chefsscout. Det ska i så fall IFK Göteborg vara jublande glada över om jag får säga min mening.

******
Nu tar vi helg, va?
Ha en skön jul och glöm inte att sköta er någorlunda.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB