Startsida / Inlägg

Kobe Bryant på språkresa i Barcelona

av Johanna Frändén
Våra vänner i la liga har börjat teama upp med sina landslag för att EM-kvala, vissa med större problem än andra:

GIUSEPPE ROSSI
@GiuseppeRossi22 GIUSEPPE ROSSI
finally got internet in this place…i always have the same problem when i come with the national team..

(Hur känner ni inför ’when I come with the national team’? Jag får lite tv-puckenomklädningsrummetvibbar, men det kanske säger mer om mig än något annat.)

I Barcelona laddar vi för återkomsten av en förlorad son. När Regal Barcelona möter LA Lakers i övermorgon är Pau Gasol tillbaka på mammas gata och alla som vet något om den nya tidens fotbollsspelare vet att de hellre spelar basket än golf.
L’Équipes utsände fick ett samtal från Barcelona häromdagen med beskedet att infinna sig på träningsanläggningen klockan 8.30 följande dag (jag vet, ni tycker att det är lungan, men min yrkeskår betecknas kanske inte bäst av adjektivet ’morgonpigg’) och l’Équipes utsände kom efter svår ångest upp och i väg till San Joan Despí. Där väntade hans landsman Eric Abidal med en kopp kaffe och en biljett till den stora basketmatchen.
– Vi tog en fika och efter en stund kom Andrés Iniesta och slog sig ner också, det var rätt trevligt alltihop, förklarade l’Équipes utsände medan jag morrade något om journalistisk integritet och alltför tajta band med spelarna.
– Själv skulle jag aldrig acceptera en fika och muta av Andy, förklarade jag indignerat för min franske kollega och undrade om det syntes att jag småljög.


Nu får l’Équipes utsände kolla matchen med
 pitchside-biljetter (säger man så? Mitt streetlingo är inte vad det varit) mellan Seidou Keita och Eric Abidal, som inte ska med Benzema och de andra till hemmamatcherna mot Rumänien och Luxemburg, men säger att han inte har något emot att komma tillbaka i landslaget framöver om de ringer honom.
Abidal har kontrakt med Barcelona till 2012, sedan har han planer på att dra österut.
– Jag tänker mig kontrakt med en klubb i Qatar eller så. Jag behöver öva min golfswing, anförtrodde sig Abidal till vår vän från l’Équipe (uppenbarligen finns det fotbollsspelare som fortfarande gillar golf alltså, my bad).

Dagens hybrispris går ändå till Kobe Bryant som figurerar i en radioreklam i Katalonien i veckan. ”Hola, yo soy Kobe Bryant, and I can’t wait to come to Barcelona to perfect my Spanish”.
Vi får anta att Bryant hinner sätta katalanskan också när han ändå är här i två hela dygn.
  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB