Startsida / Inlägg

Det mest svårspådda Clásicot på evigheter

av Johanna Frändén

Det är dags för en ny klassiker och därför har blogg och bloggerska dragit tillbaka till brottsplatsen a.k.a Camp Nou.
Jag ska inte bli långrandig om hur många Clásicon jag varit på (jag vet faktiskt inte själv, men vi är ju lätt uppe och nosar på tvåsiffrigt) MEN jag undrar om inte detta är det bästa på förhand.
”Vad snackar hon om? De har ju mötts i semifinal i Champions League, i final i Copa del Rey, vad är det här i jämförelse?”. Så tänker ni nu (jag känner er, jag vet vad ni tänker).
Och visst, jag har suttit på presskonferenser på Santiago Bernabéu-stadion där Pep Guardiola kallat José Mourinho ”el puto amo”, jag har suttit på pressläktaren och knappt trott mina ögon när Barça, världens bästa fotbollslag, förnedrade Real Madrid på Camp Nou och jag såg José Mourinho bryta Barça-hegemonin på Mestalla i en mycket speciell cupfinal för två och ett halvt år sedan.

Så vad snackar jag om? Jo, kvällens match är bra för att man inte vet vad i hela fridens namn man ska vänta sig av den. För att det är ett så ovisst möte mellan två ganska oskrivna institutioner. Jag pratar om Carlo Ancelottis Real Madrid mot Tata Martinos Barcelona, vad vet vi egentligen om dem?
Ganska lite. För det är två tränare som låtit fotbollen sköta jobbet inför den här matchen, två grånade gentlemän som gör sitt första superclásico i karriären och som enbart verkar ha planer på att njuta av det.

Jag ska inte hymla, som journalist gillade jag så klart José Mourinhos munläder ibland, jag kunde till och med uppskatta hans fingrar i ögat på motståndartränare, eftersom det gav oss ”snackisar” och ”tittisar” och saker att tycka det ena och det andra om.
Men jag är glad över att alldeles strax glida iväg till Camp Nou och bara tänka ”vem vinner?” i kväll.

Det kommer bjudas på tifo i Tito Vilanovas ära, vi kommer få se två nya fixstjärnor, en blåröd Neymar och en vit Bale, göra sitt riktiga intagningsprov i La liga och om någon av dem darrar på manschetten när de står i spelartunneln i kväll kan de i alla fall tänka att för två dagar sen stod ett japanskt par på samma gräsmatta och tog ett betydligt större steg i livet.

Bröllop
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB