Startsida / Inlägg

Målunder på Málaga

av Johanna Frändén

Det finns ju inget göttare än att ta poäng, gärna tre, som bottenlag, men när Real Zaragoza mycket imponerande fixade tre på hemmaplan mot Atlético Madrid så tog både Racing Santander och Sporting Gijón (mot Athletic Bilbao som på allvar tycks satsa på att få en europaplats nästa år genom att vinna Europa League, lite cocky så där) en pinne var och vi har en bottentrio på 25 poäng var, men med en rejäl bit upp till fast mark.

Men Philippe Coutinhos frispark var ändå kvällens fulsnyggaste och får mig att tänka på en av de få instruktioner som fastnade när min pappa (hej Mager!) ryckte in som tränare för Lerdala F12 någon gång i början av nittiotalet: Slå nu inga höjdbollar tjejer, kom ihåg att man lätt skjuter över mål, men att man aldrig kan skjuta under!

Trots Coutinhos smartness åkte ju Málaga hem från Barcelona med tre poäng och gänget från Andalusien är uppe nu på lika många som Valencia. Jag är lite småimpad av hur Manuel Pellegrini och hans homeboys har skött den här satsningen i år, där ledare och shejker inte fått panik för att poängen inte trillade in bums, utan hade tålamod att vänta ut en riktigt bra vårsäsong av den hyfsat stjärnspäckade och alltmer samspelta elvan.
I Valencia är man mindre imponerad av att ligga på samma poäng som Málaga och kastar, i vanlig ordning, bajs mot Unai Emery, som rimligtvis befunnit sig i klubben länge nog för att fatta att han aldrig kommer ha gjort nog innan han på riktigt är uppe och tävlar med Real Madrid och Barcelona om ligatitlarna.
– Jag håller huvudet fortsatt högt, för om jag inte gör det riskerar jag att få ett slag i nacken, förklarade Emery pragmatiskt efter 3-1-förlusten borta mot Getafe som i sin tur ligger på samma poäng som grannen Atlético Madrid och hör sen.

Snart är det dags för ligans två stora lejon att tänka på Europa, men vi har förstås hunnit bråka lite om vem som egentligen gjorde Barcelonas första mål i helgen.
Gud, Sandro Rosell och domaren Ayza Gámez hävdade att det var Leo Messis balja och Alexis Sánchez har spelat i klubben precis tillräckligt länge för att ha läst introduktioneshäftet ”Lathund om Leo Messi” och veta att det inte är rätt läge att dra en lans.
– Jag vet verkligen inte om jag nuddade den, så nej, det var Leos mål, sa chilenaren efter segern mot Mallis.

Men Madridtidningen AS har vinklat och vänt och vobblat med sina bilder och kommit fram till att nej, det var Sánchez mål trots allt.

Skärmavbild 2012-03-26 kl. 02.51.00.png Hårboll.

What say you, my friends? 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB