Startsida / Inlägg

Be Bop A Loulou

av Simon Bank

Jo, jag vet ju vad ni tänker. Idag är det Madrid. Idag är det Mou Time. Och visst, jag är ju inte dummare än att jag kan uppskatta ett perfekt utfört knivstick lika mycket som the next guy. Efter ett års flitigt försökande hittade han en öm punkt – han anklagade St Pep för att vara O-HED-ER-LIG – och sånt ska ju premieras.

Men vet ni vad jag säger då?
Jag har inte tid. Jag låter tidningens svar på Batman och Robin sköta det där

Jag sitter nämligen på Düsseldorfs flygplats, och jag har ett veckogammalt nummer av France Football framför mig, med matiga införreportage inför ligacup-finalen mellan Montpellier och Marseille. Det gör förstås att invända att den där matchen redan är spelad och att OM vann den, och att reportagen därmed känns lite lätt daterade.

Men vet ni vad jag säger då?

Jag bryr mig inte.

FÖR DOM HAR EN STOR INTERVJU MED LOULOU NICOLLIN!

loulou.jpg

Om ni inte är helt nya i bloggkretsen så har ni ju läst om Montpellier-presidenten förut. Ni vet att han är en illiterat, smällfet sopåkningsmagnat som gett fan i det här med både hyfs och utbildning. Han är homofob, smårasist och så politiskt inkorrekt att Flashback skulle rodna om han fick för sig att doppa lilltån i deras forum. Och han har styrt Montpellier i 37 år.

FF har gjort intervjun i en form de gillar, när gamla bekanta och berömda får ställa varsin fråga till objektet. Jag tänker inte ställa mig i vägen för underhållningen. Här har ni lite best-off, ett minimalt klipp ur en evighetslång intervju. Framåt halvnie ikväll tänker jag börja intressera mig för Champions League igen.

Francis Andreau, klubbledare i Montpellier på 70-80-talet, frågar om hans syn på att sponsorer nio gånger av tio väljer bort klubben på grund av att dess president (that’s Loulou) är en osäker pr-investering.
Loulou:
– Jag bryr mig inte ett jävla skit! Jag springer inte efter sponsorer och jag har aldrig sprungit efter dom.
– Det här är en bra klubb, en fin stad. Man säger mig ofta att de snyggaste tjejerna i Frankrike finns i Toulouse, men jag säger att de finns här. Vi har havet på nära håll. Om Montpellier inte passar så kan dom väl sponsra Roubaix-Tourcoing. Jag sa inte Lens eller Lille, va!

Claude Barrabé, målvakt på 90-talet som fortfarande mest är ökänd för en sanslös tavla mot Manchester United i cupvinnarcupen 1991, frågar om han fortfarande brinner på samma sätt, trots att den moderna fotbollen är kontrollerad.
Loulou:
– Han snackar bra, den där Manchester-grabben. Inga problem, jag brinner fortfarande.

Fabrice Divert, gammal landslagsman och spelare i MHSC på 90-talet, undrar a) om Loulou minns honom.
Loulou:
– Han är en idiot, den där! Det är klart att jag minns honom, och hans fru också, hon var riktigt snygg. Jag minns en gång när jag fick gömma Divert i bagageluckan på min bil, under EM i Sverige 1992, så att han kunde träffa sin tjej. Han spelade i landslaget och de hade utegångsförbud.

Kader Ferhaoui, spelare i MHSC på 80-och 90-talet, undrar hur han lyckas fortsätta vara så rak i sitt sätt.
Loulou:
– Det är inte så komplicerat, när man säger precis vad man tycker. Det svåraste är att vara som politiker, som säger vad de inte tycker, som använder en massa svåra ord och allt det där tjafset. Jag är inte sån. Det funkar, eller så funkar det inte. Och jag bryr mig inte ett skit om det passar eller inte!

/Simon Bank

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB