Startsida / Inlägg

En tango för Leo Messi

av Johanna Frändén

Det jubileras ofta och gärna i den spanska ligan.
I dag är det Pep Guardiola som tränat Barcelona i exakt femhundra dagar. Visst har man gått runt och tänkt att den dagen måste infalla vilken dag som helst.

Bild 3.png 500 dagar tillsammans. 

Laget sitter just nu på planet till Pamplona men innan dess fick en morgontrött Gerard Piqué (som gärna snoozar lite för länge på morgnarna) och backkollegan Carles Puyol (som är på träningsanläggningen innan vaktmästarna ens hunnit låsa upp på morgonen) skriva autografer på flygplatsen, enligt mina ögon och öron på plats.
Det är när Barça kliver på bussen som ska ta dem till arenan som viss oenighet uppstår.
Laget är nämligen trött på Pep G:s musikval på vägen och planerar en kupp.
Hela förra säsongen spelade Pep den svulstiga Viva la vida med favoritbandet Coldplay i bussen, varvat med Puccinis Nessun dorma. Allt för att skapa en vinnarstämning i truppen.
Men i år kräver flera i truppen ändring. Coldplay faller inte alla Barçaspelarna på läppen och man är nu på jakt efter ett nytt ledmotiv. Problemet är att enas. Just nu råder en kompromiss och i bussen ljuder ett blandband med fyrtio låtar i olika genrer. Inte hållbart i längden så klart. 
Enligt Sport lobbar vår vän Dani Alves hårt för att få in brasilianska sambatakter i omklädningsrummet, dock utan någon större framgång.

Leo Messi verkar inte vara killen som bryr sig

så särskilt mycket om lagets soundtrack, men det hindrar ju inte att andra skriver låtar – om Messi.
Den senaste heter ’Más que un crack’ – mer än en mästare – och är, hur ska jag uttrycka det, inte rakt igenom politiskt korrekt författad.

Hästen med Barcelonas tröja nummer tio,
en sån man kan köpa för tolv euro hos vilken paki som helst i
Raval
hästen som heter Messi tar bollen, korsar torget i Vila de Gràcia, lyfter huvudet och skjuter i mål 
börjar Messis tango.

Hästen är alltså Leo själv, ’paki’ är pakistanierna som säljer fotbollströjor i centrum och Raval är Barcelonas prostitutions- och knarkkvarter om kvällarna, och dessutom platsen där Expressen hyr en tillfällig lägenhet för sina medarbetare här i stan.

Messi bor inte i Raval, om vi säger så, men han har sedan länge flyttat hit hela familjen och stora delar av släkten från Argentina. I går var hans pappa och bror på plats på träningsanläggningen för att kolla läget, göra en highfive med Zlatan Ibrahimovic och sedan köra hem Leo för att äta en sen lunch.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB