Startsida / Inlägg

En sågning, en trekant och en galen brasse

av Johanna Frändén

Real Madrid kom undan med blotta förskräckelsen.
Barcelona kom inte undan alls.
Samuel Eto’o kom till sin gamla hemstad i tron att det var väldigt kallt.

Men nu tappade jag tråden lite. Det jag vill säga är att Valencia och Sevilla, som varken har klassiker att spela eller Champions League-fiaskon att fullborda, har jordens läge att lurpassa på de stora två just nu. Och de gör det bra.
David Villa har tagit ett litet steg ifrån Barcelona-invaliderna Messi och Ibra i skytteligan (det har varit väldigt tyst om det i katalansk tv) och Sevilla har spridit ut sina 21 mål på åtta olika spelare i laget. Fréderic Kanouté, Jesús Navas och Diego Perottis lilla ménage à trois som låg bakom 1–0-målet mot Tenerife i går är magisk.

Kompisarna i Xerez har spridit ut säsongens tre mål på lika många spelare, men i dag tog man sin sjunde poäng när man spelade 0–0 hemma mot Sporting. Jag vill påstå att det är en kriminellt bra utdelning. 

Bild 2.png

Xerez vet något om begreppet ’effektivitet’ som Malaga totalt har missat och som gör att de sliter vidare i bottengeggan. Idag hann hela 60 minuter gå innan busfröet Weligton fick ett psykbryt, ett knallrött kort och uppmaningen att gå direkt in i omklädningsrummet utan att passera gå.

Vi har ju skämtat lite om den här killen under hösten, men det är nog dags att tänka om. Det verkar mer och mer som att bokstaven ’n’ i efternamnet inte är det enda som fattas honom.
Hola Barcelona är vi försiktiga med känsliga namn- och bildpubliceringar, men jag känner att det rent publicistiskt är rätt att visa er hur Weligton ser ut.

Bild 3.png Dagens accessoar: spräckt ögonbryn.

Så ni kan byta sida av gatan om ni springer på honom under solsemestern i Malaga alltså. I allmänhetens intresse och allt det där.

Jag måste också få dela med mig av en skapligt sofistikerad sågning. Det är Marcas krönikör Santiago Segurola som vaknade på fel sida i går och tar ett, för mig, hittills helt nytt grepp. Han sågar Real Madrid trots att de i går gick upp i serieledning (och att hans tidning inofficiellt är klubbens supporterorgan).

’En stor del av problemet är egoismen hos Kaká, Higuaín och Benzema /// De här människorna ser på fotboll med en rent aristokratisk hållning till yrket. De anser sig för bra för att kliva ner på pöbelns nivå’

Det ska bli spännande att se hur Karim Benzema bemöter kritiken rent verbalt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB