Startsida / Inlägg

Eric Abidal för mig bakom ljuset

av Johanna Frändén

Det var ett ganska avslappnat Barça som gled igenom den mixade zonen i kväll. Dimitro Tjigrinskij är truppens a-barn och svarar redan på alla frågor på spanska. Jag skulle säga att han rentav är bättre på spanska än fotboll just nu.

Eric Abidal är väldigt bra på franska och sken upp när två landsmän ville intervjua honom efter match. Jag tjuvlyssnade lite och konstaterade att vänsterbacken var i full färd med att med yviga gester ge en vägbeskrivning till journalisterna.
– Till en skoaffär i stadsdelen Born, förklarade den ene för mig efteråt.

Expressens junior Forssell har ägnat veckan åt att få oss andra att förstå varför Abidal är lagets bästa och mest kompletta fotbollsproffs rent estetiskt, med sina Dolce Gabbana-tröjor, ’diviga jeans’ och feta Hummer. (Att. Expressens sportredaktion; han har jobbat lite också)
Det här var ett läge jag helt enkelt inte fick missa, kände jag. 
Det utmynnade i en av de mest bisarra konversationer jag haft.

Jag: Så det är i Born man ska köpa skorna?
Eric Abidal: Nej, nej, inte där.
Jag: Nähä, var ligger butiken då?
EA: Eh, det är en sajt på internet.
Jag: Som du gav en vägbeskrivning till?
EA: Ja, eller nej, jag kan inte säga det, då kommer alla gå dit.
Jag: Vadå, är det en butik som inte vill sälja skor?
EA: Jo jo, men det kommer ju inte finnas några kvar till mig då.
Jag: Men jag köper väl inte samma storlek som du.
EA (spanar på mina fötter): Vad har du, 36?
Jag: Exakt, du har väl större fötter än så.
EA: Jag har standard.
Jag: Standard?
EA: 43, men för herrar.
Jag: Är det olika standard? Eller va?
EA: Eh, nu måste jag gå.

Eric Abidal döljer nånting. Jag måste gå till botten med detta.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB