Startsida / Inlägg

Zlatan – Barças nye brasse

av Johanna Frändén

De några tusen som hittat till Camp Nou i går fick se en rätt kul match till slut. Om man nu tycker att 5–0 till Barcelona är kul, men det tenderar ju los culés att tycka. 

DSC00389.JPG Alla 13 som var där tyckte att det var en bra match.

Cupmatcher mot smålag och lojala amigos i Alcorcón gör killarna i Barcelona mycket mer lätthanterliga efter match. I går fick jag till och med byta några ord med blogg-favoriten Andres Iniesta. Dessvärre hade tiden runnit ut när jag ville börja prata väsentligheter. Vilket riojavin man ska satsa på till helgen och sånt. Nåväl.

Tyvärr har vi alldeles för sällan anledning att prata om José Manuel Pinto. Barças karismatiske andremålvakt gjorde succé i spanska cupen förra säsongen och har hittills fått stå i cupmatcherna även i år. I går efter match gled han glatt runt och pratade med tv och radio och tidningar och så lite radio till.
Själv stod jag mest och spanade in hans rejviga nylonbyxor (för er under 25; rejv var en umgängesform på 90-talet då kids i färgglada kläder samlades i lador på landet, poppade farliga piller och dansade till repetitiv musik alldeles för många timmar i sträck).
Pinto är alltid lika tacksam när han får sina 15 sekunder i strålkastarna. När han var färdig med ett gäng journalister gick han först förbi mig, men stannade sen till (antagligen för att jag glodde rätt intensivt) och frågade:
– Undrade du något?
En nanosekund funderade jag på att ställa frågan som upptar mer av min vakna tid än ni tror: ”Vem flätar ditt hår?”. Men det finns kanske bättre öppningsfraser, så jag sa bara:
– Nej nej.
– Nähä, konstaterade Pinto lite besviket och gled vidare.

Bild 1.png Bra balsam eller bra gener?

Dani Alves hade annars en rätt spännande utläggning om hur snacket går med Zlatan. De två är ju vänner sedan dag ett (i alla fall enligt Alves själv) och brassen menar att det beror på att Ibra är halvsvensk och halvbrasiliansk till sitt sätt. Vad mer är sa Alves i går att de kommunicerar på ”lite italienska, lite spanska och lite portugisiska’.
– Ibland pratar Zlatan engelska, då får Maxwell översätta, berättade Alves.
Hur är din engelska då? undrade Gara på ’Svenka Dagbladet’.
– Katastrofal, svarade Alves.

Jag tror faktiskt att jag hört de enda ord brassen kan. I somras när USA-turnén var slut gled han ut från omklädningsrummet och skrek ’BYE BYE!’ med hög och stolt stämma till de utländska journalisterna innan han hoppade in i bussen. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB