Startsida / Inlägg

Kaká är i givartagen

av Johanna Frändén

Ibland får man känslan att Kaká knappt kan bärga sig att få sluta spela fotboll och få ägna sig åt Gud på heltid. I väntan på att karriären ska vara över och Ricky, som han också kallas, ska kunna prästvigas i sin frikyrka Renacer en CristoÅterfödas som Kristus, strör han pengar över rörelsen så ofta han kan. I dag får de ta emot sina 800 000 årliga euro från Real Madrid-mittfältaren, som också planerar att starta en filial av kyrkan i Spanien.
Men det är inte bara pengar som Kaká bidrar med. Han har också donerat sitt FIFA World Player-pris som han fick i Milan för två år sedan.
Historien förtäljer tyvärr inte var i Guds hus som Kristus-killarna har valt att placera pokalen.

Bild 1.png Religiös hårdvaluta Foto: Getty images

Dessvärre har grundarna av Renacer en Cristo hamnat lite i osynk med rättvisan. Estevam Hernandes och Sonia Haddad Moraes försökte föra in odeklarerade stålars i sitt handbagage till det facila värdet av 56.467 dollar i USA 2007 och i går dömdes duon att gå direkt i fängelse utan att passera gå och stanna där i fyra år.

Men innan dess hann Sonia Haddad Moraes gulla lite med Kakás fru Caroline Celico och parets son Luca under en gudstjänst. Caroline, som själv är prästvigd sedan en tid, är en pragmatisk kvinna som inser att det är hon som får göra jobbet så länge hennes man trixar med trasan. 
– Medan pappa gör mål ska vi andra tillintetgöra djävulen, förklarar hon pedagogiskt för Luca.
Luca verkar inte ha några direkta invändningar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB