Startsida / Inlägg

Att tappa poäng, humöret och huvudet på Camp Nou

av Johanna Frändén

Nej, det här var inte matchen Zlatan Ibrahimovic kommer att berätta om för sina barnbarn. Kanske inte ens för Maximilian om han inte frågar särskilt.
Att få ett litet psykbryt då och då kan hända den bäste, men stämplingen på Diego Godín hade gett utvisning i en wrestlingmatch.
Zlatan har ju i och för sig glidit runt i maskering direkt hämtat ur en martial arts-film i veckan och hade det här varit en blogg där vi rotar runt i hans privatliv hade jag sagt att det var på scootersafarin i Åre i mellandagarna som han drog på sig de här rosorna på kinderna.

Bild 8.png Goggelsbränna? Foto: Getty Images

Det var första gången Barcelona inte tog tre poäng i ligan på hemmaplan den här säsongen, men mer oroväckande för Peps pojkar är att de ser ut att ha tappat passningsspelet och anfallsviljan i Förenade Arabemiraten. Och det är lite synd eftersom jag tror att båda ingredienserna skulle komma till ganska stor nytta i vår.
En kväll när Carles Puyol inte hade fått en boll till rätt adress om Pep så utrustat honom med karta och kompass är inte Barcelonas kväll.
Kanske fick hemmalaget dåliga vibbar redan när en svartvit katt sprang in och gjorde ett ärevarv på planen?

Thierry Henry däremot hade rätt kul på Camp Nou och efteråt stannade mannen med Frankrikes mest berömda vänsterhand för att prata med media i mixade zonen, vilket sker ungefär lika ofta som jag tar en fika med Zlatan Ibrahimovic.
Men när en hitflugen fransk journalist försökte fånga hans uppmärksamhet i fållan för utländsk media svarade Titi:
– Jag har redan pratat franska där borta, och pekade på tv-kamerorna.
– Snälla monsieur Henry, bara en fråga, försökte journalisten.
– Nej, som jag sa, franska var där borta, insisterade Henry.
Det faktum att det är hans modersmål och att det antagligen hade tagit mindre tid att svara på en fråga än att förklara varför han inte tänkte göra det, spelade ingen roll för Barças vän av ordning.
Hårda bud i Mellerud.

Men herregud, vi var fler som inte var på topp i dag. För egen del lurade jag er, helt oavsiktligt, att Leo Messi var kvar i Argentina, när han i själva verket satt några rader under mig på Camp Nou och åt middag. Barcelonas sydamerikaner fick tillåtelse att stanna på andra sidan Atlanten fram tills i dag, men medan Messi utnyttjade sin permis maximalt tog Dani Alves flyget tillbaka redan i tisdags.
– Jag saknade lagkamraterna och dessutom var semestern alldeles för lång, förklarade brassen som enligt mina uträkningar hade tillbringat ungefär en vecka i hemlandet innan det började klia i fingrarna – och fötterna – igen.

Om jag hette Ernesto Valverde (och då dessutom var den som tränade Villarreal) skulle jag fundera mycket på varför mitt lag ligger nia i tabellen, när det uppenbarligen finns spelarmaterial för en topp fyra-placering. Nilmar är på väg mot ett riktigt genombrott i år och kan bli en joker i VM för Brasilien.

Och jo, just det, det var ju en grej jag känner att jag inte kan undanhålla er mycket längre.
Spansk bildjournalistik skiljer sig ganska ofta ganska mycket från svensk dito. Ibland gnäller vi i norr på att tidningarna runt Medelhavet är lite väl traditionella och fantasilösa när de ska plåta fotbollsspelare.
Efter den här bilden från Mundo Deportivo är allt förlåtet. Allt.

Bild 2.png Blinka lilla stjärna där.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB