Startsida / Inlägg

Bokslut och målsvep över veckan som gick

av Johanna Frändén

Jag hann inte mer än tänka ”Allez les Bleus” förrän Ben ze man fick bendarr och i stället lät en skapligt spelsugen Gonzalo Higuaín komma in och visa exakt var skåpet ska stå.
Med en bänkad Thierry Henry och en Karim som ännu inte gjort två bra matcher i rad borde får Raymond Domenech att sova lite oroligt, även om han ofta baserar sina laguttagningar på annan mer tillförlitlig fakta.
Benz är i alla fall skytt till stjärntecknet och det borde ju rent fotbollslingvistiskt båda gott.

Var nästa Real Madrid-skåp exakt ska stå har jag inte lyckats lura ut, men det ser i alla fall ut så här.

Bild 3.png  Kvinnan på bilden har inget med Karim Benzema att göra. Eller vad vet jag förresten.

Bod Pod är nån form av utomjordisk komiform-apparat som ska hjälpa Galaxerna att utvärdera kroppens behov och genom att mäta vätskor, fett, skostorlek och vad det nu kan vara, utse bästa diet och träning för var och en av spelarna.

Annars håller Santiago Bernabéu på att falla ganska hårt för Esteban Granero och på Marcas hemsida tycker över nittio procent att han är värd en startplats hos de vita.

I Katalonien är vi mer upptagna med att konspirera om domarnas hemliga hat mot Barcelona och jag måste säga att det tar sig ganska imponerande proportioner emellanåt. Men trots att gårdagens match var den bråkigaste på länge på Camp Nou gick i alla fall jag hem med det här på näthinnan. Mumma.
I kväll fick visserligen Racing Santander 1–1 mot Atlético Madrid, men om det är någonstans man skulle kunna ha lite synpunkter på domaren så är det i mötet lagen emellan i cupen i torsdags. Spola 1.25 in i det här klippet och spana in när domaren visslar straff. Enligt uträkningar faller Jurado 1.65 meter utanför straffområdet. Så kan det gå.
Nu har Kicki Flores killar 4–0 med sig till returmötet och inte ens ett lag med så välutvecklat sinne för dramatik som Atlético ska väl kunna tappa det. 
Kicki själv gick ut hårt efter matchen och sa att domaren var bra, medan Racings tränare Miguel Ángel Portugal menar att domarna både i kvällens match och den i torsdags har varit ’de puta madre para el Atlético’ vilket bäst översätts med att han inte riktigt håller med Kicki F:s analys.

Okej, Xerez kanske förlorade till sist mot Athletic Bilbao, men ingen kan ta ifrån dem att de gjorde två klassmål på bortaplan. Det kan mycket väl vara sista gången det händer. Någonsin.

Och så fick Vincent del Bosque en EM-kvallottning som han kan snacka upp allt han bara pallar. Jag blir inte förvånad om Spanien gör vad de gjorde senast och går genom det här kvalet helt utan att tappa poäng mot vare sig Tjeckien, Skottland, Liechtenstein och Litauen.
– Liechtenstein verkar lite lättare, men det finns inga skillnader i dagens fotboll. De andra lagen måste vi vara mycket försiktiga när vi möter, säger del Bosque.
Det är ju ett försök i alla fall.

Ja och så har José María del Nido, mannen som anser sig ha världens viktigaste jobb efter påven, återhämtat sig något efter att ha trillat i badrummet i förra veckan. Sevillas president förlorade medvetandet, trillade och slog i huvudet i badrummets bidé.
Men han har inte tappat tron, trots att han inte kunde resa till Zaragoza för att se Sevilla falla oväntat tungt.
– Om Gud vill är jag tillbaka för att se nästa match, hälsar del Nido från sjuksängen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB