Startsida / Inlägg

Ett viktras värdigt en VM-plats

av Johanna Frändén

Sevilla är ett cupernas lag i år, men emellanåt sticker man in med ett tjuvnyp på huvudkonkurrenterna i ligan också. Álvaro Negredo kan mycket väl ha lobbat sig tillbaka in i Vicente del Bosques VM-funderingar i går.
Andaluserna kan bevisligen slå alla i la liga och är ju egentligen ett lag för topp fyra om de bara slipar bort ett lager irrationell ojämnhet och två delar prestationsångest från sin repertoar.
Nu är de ju dessvärre beroende av vissa irrationella och ojämna moment på sin högerflank som dessutom haft sin del av ångest i sitt ganska unga liv.
Man trodde ju att Jesús Navas fått ordning på sina demoner i och med sitt ’ja tack’ till landslaget.
Jag är inte så säker på det.
– Han är väldigt bunden till sin hemby Los Palacios. Han har inte ens någon lägenhet i Sevilla. När vi kommer hem klockan fyra på morgonen från bortamatcherna sätter sig Jesús i sin bil och kör hela vägen hem. Vi lider med honom, men han vill att hans mamma gör frukost till honom dagen därpå, säger lagkamraten Andrés Palop till El País (egentligen säger han ’att hans mamma förser honom med mjölk dagen därpå’, men det gav i alla fall mig väldigt konstiga associationer.)

Spontant känns ju Navas inte som killen man ger femte och avgörande straffen i en VM-final mot Brasilien direkt.
Palop å sin sida gjorde en kanonmatch mot sitt gamla gäng Valencia i går men Sevilla-keepern har inte glömt var han kom ifrån.
– Sevilla är min flickvän nu som jag har starka känslor inför, men man får inte glömma bort sina föräldrar, konstaterar Andrés.

Bild 3.png Peace out, Palop. Foto: El País

Han har sitt alldeles eget knep för att förlänga sin karriär mellan stolparna.
– Varje år går jag ner ett kilo för att inte bilda för mycket fett. För några år sedan vägde jag 85 kilo och nu 81. Nästa år siktar jag på 80 och när jag fyller 40 ska jag väga 78 eller 79 kilo, säger den 36 år unge målvaktsfilosofen, som enligt en inte obetydlig lobbygrupp i Spanien aspirerar på en VM-plats om han fortsätter på den inslagna vägen.

När Palop-dieten dyker upp på Aftonbladets hälsosidor så vet ni var ni läste om den först.

Och så visar Xerez, laget som normalt sett både låter och uppträder som ett felmeddelande, att man var i behov av, om inte en ny röst i omklädningsrummet, så i alla fall en ny frisyr. Grattis.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB