Startsida / Inlägg

Leo Messi sover när det regnar

av Johanna Frändén

Barcelonas backlinje börjar likna en sån här slå-i-dörrar-och-trilla-på-bananskal-fars som ges på friluftsteatrar i södra Sverige sommartid. Nu har alltså Eric Abidal också gått sönder och det i två månader och helt plötsligt har mannen med Barcelonas mesta träsmak, Maxwell, inte bara en, utan två vägar in i startelvan. 
Nu lär han väl få ta just Abidals plats på vänsterkanten mot Atlético på söndag, men faktum är att brassen gjorde säsongens bästa insats hittills på högerbacken i helgen som gick.

Barcelona förlade förra tisdagens träning i Reus, för att även fansen som inte bor i Barcelona skulle få en chans att se laget, och experimentet föll så väl ut att det var dags i dag igen.
Så här såg det ut när Andrés Iniesta förevigade ankomsten till samhället och de väntande supporterskarorna i dag.
Nu är ju Andy Barças klart flitigaste Facebook-uppdaterare, men han är inte ensam om att använda nätverket.
Både Carles Puyol och Leo Messi använder Facebook privat, och är mer än lovligt svåra att spåra ner, men med våld, vaselin och viktiga vänner går ju som bekant allt. 

Puyol är medlem i sju olika intressegrupper som tar ställning mot djurplågeri, samt ’Jag skulle vilja stanna i duschen i över en timme på vintern’, gruppen ’Duscha varmt’ och ’Dusch/bada i par’.
Carles näst största intresse efter att spela fotboll tycks vara att duscha. 
Vi gratulerar honom till att han verkar få göra både och varje dag.
Dessutom är han ett fan av Elena Isinbajeva, Espanyols ikon Iván de la Peña och Dalai Lama. En klockren trio om ni frågar mig.
Ja, och så är ju el Capità medlem i gruppen ’Jag somnar när någon pillar mig i håret’ också.

Leo Messi är lite mer sparsmakad i sina åtaganden, men har han i alla fall valt sin profilbild med omsorg. Jag känner att ni måste se den.

Bild 1.png Nä alltså, vad kan en bildtext tillföra?

Leo är ett Facebookfan av sin gamla klubb Newell’s Old Boys (men inte Barça) samt intressegruppen ’Jag hatar när det inte är någon intressant inne på MSN’.
Han är inte sökbar (jag kan berätta hur jag hittat honom, men då måste jag döda er efteråt) men ni kan väl anmäla er i kommentatorsfältet om ni har lite tid att slå ihjäl med att snacka med Messi över Messenger så ger jag honom listan efter matchen mot Atlético

Och för er som undrar vem den här killen är när han snörar av sig fotbollsskorna kan jag berätta att Lionel Messi också är medlem i gruppen Dormir con lluvia – ’Sova när det regnar’.

Och nej, han är inte kompis med Zlatan.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB