Startsida / Inlägg

Dagen efter dagen efter i Madrid

av Johanna Frändén

Ni minns att jag åkte till Madrid för att ta reda på vad det var för stort los Merengues hade på gång. Svaret var uppenbarligen ’inget alls’, men efter förlusten mot Lyon har jag lite svårt att slita mig från huvudstaden. Här går det mesta i konfliktens tecken just nu:

CR9 bråkar med Higuaín om varför han inte passade bollen när Ronaldo hade två feta lägen mot Lyon. El Pipíta blev anklagad för samma sak när han inte spelade Karim Benzema i matchen mot Mallorca i vintras. Och där nånstans förstår man ju varför Marängerna inte lyckas hålla ihop det. En forward som vill bli pichichi är sund forward, men en spelare som spolar bra kompislägen för att själv glänsa måste jagas bort med piska, fjädrar och lera.

Kakás fru Caroline Celico gick loss på sin Twitter efter förlusten och återpublicerade inlägget ”Tränaren är en feg man, som byter ut en spelare för att dölja det faktum att han är en dålig tränare” som Kakás medierepresentant redan twittrat direkt efter matchen då Kaká fick kliva av planen. Synd att Manuel Pellegrini inte hoppade på tåget och startade en Twitterfajt med den 22-åriga frikyrkopastorn Celico. Å andra sidan kanske han inte har Gud på sin sida.

Den enda som verkar ha planer på att gå ur den här gyttjan med hedern i behåll är Raúl Albiol, som dessutom var en av planens bästa spelare i onsdags. El Chori, ”Korven” som Albiol också kallas av okända skäl (även om den oumbärliga brittiska sajten Kickette har sina teorier) sa i dag att han har fullt förtroende för Pellegrini och vice versa. El Chori tycker inte att Real underskattade sin motståndare genom att gå ut på förhand och säga att de skulle vinna matchen.
– Nej, det är normalt att säga så. Det hade varit konstigt om vi hade sagt att vi trodde på förlust med 0-2, säger Albiol och man får säga att han har en poäng där.

Ja, så såg ni att jag spekulerar loss lite om Zlatan Ibrahimovics plats i Barcelonas kamratgäng drygt 15 minuter in i Laul Calling i dag. Det här bygger på en känsla man får när man följer klubben och så klart snacket som går runt klubben. Jag tror inte att Zlatan är utan vänner i laget, men jag tror, som Erik Nivå också påpekar, att han ännu inte integrerats i den katalanska (+Messi +Iniesta) kärnan särskilt väl.
Källor i kontrollrummet säger för övrigt att Erik Nivå undrade om jag just kommit tillbaka från krogen när Skypelänken bandades (och att Anders Ellos Svensson, shame on him, flinade åt lustigheten).
Detta vill jag kraftigt dementera (inte minst för att det var en av få dagar i veckan då jag faktiskt inte gjorde just detta) och samtidigt skicka frågan vidare till teknikknuttarna på Laul Calling vad det är för masochister som justerar kamerorna så att Robert Laul ser ut att väga hundra kilo och jag själv påminner om dagen efter i Madrid.
Avgå alla.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB