Startsida / Inlägg

Här är ditt kylskåp, Zlatan

av Johanna Frändén

Kvällens stora drama är bara ett par timmar bort och ändå är det osäkert om de egentliga huvudpersonerna spelar.
Cesc Fabregas för att han är en smula skadad och Thierry Henry för att han inte längre är någon stabil startspelare i Barcelona.
Den här typen av matcher skapar ju alltid ett gäng heliga och ett gäng mindre heliga allianser och helt utan att det egentligen finns någon anledning ger sig Robert Pirès in i leken.
– Jag känner verkligen med Titi, som är en stor vän, men jag håller på Arsenal in i döden, säger Pirès till Marca med den logiska bildlösningen att fransmannen poserar halvt dold bakom Cesc Fabregas matchtröja.

IMG_3550.JPG Tittut.

Zlatan Ibrahimovic verkar taggad till tänderna i alla fall och om han gav ett spralligt intryck i går, så är han betydligt mer reflekterande och ansvarstagande i dag.

– Om man tänker för mycket på framtiden så kanske den inte kommer, säger Ibra som har läst in sig på Einstein och hajat det här med att tid och rum är elastiska fenomen som man inte kan lita på rakt av.

Min absoluta favorit är ändå:
– I mitt hem måste alltid kylen vara full. Ingenting får saknas. Jag har barn, och om det är något jag kräver av min fru så är det att kylen ska vara absolut full. Vi kan inte bara gå ut och handla om något saknas.

Sen var tyvärr intervjun med Ibra slut (jag tror han fick lite bråttom till ett möte med 50-talet som ville ha tillbaka sin genussyn) men jag undrar lite varför de inte bara kan handla när det saknas?
Det har man ju sett Zlatan göra förr.

Ni såg att Manchester United åkte på en propp i går, men det hindrar inte att Barcelona redan stördes av andra röda jävlar nyligen. Jag missade det totalt från läktarplats, men tydligen gick Mallorcas maskot en aning utanför arbetsbeskrivningen och försökte störa Barça-spelarna med alla tillgängliga medel i förra matchen.

IMG_3545.JPG Nu jävlar. 

Ska vi prata lite fotboll också? Ja, Eric Abidal är tillbaka i truppen, men lär få svårt att krångla sig rakt in i startelvan det första han gör. Gerard Piqué och Xavi Hernandez ska vara i gång, medan Andy Iniesta har flera veckors rehabilitering framför sig.

Det här kan sluta hursomhelst känns det som, och då brukar ju Barcelona vinna. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB