Startsida / Inlägg

Henok, Zlatan och de sju dvärgarna

av Johanna Frändén

Här hade man snackat upp årets enda svenskmatch i Spanien och så faller Ibra/Henok-mötet på sex futtiga minuter. Det var väl inte meningen att det skulle hända.
Det hände ju en del annat i kväll om vi säger så.

Lite har man ju haft på känn att Real är inne i ett bättre flow än Barcelona, undantaget insatsen på Stade de Gerland häromveckan. Nu satte ju ett formtoppat Almería en del emot också.
Eller, som Henok Goitom uttryckte sig om att Juanma Lillos startade med Pablo Piatti, 1,63 meter lång på topp, flankerad av Albert Crusat, 1,64 meter på högerkanten:
– Det var ändå ett bra drag att ha de små dvärgarna på plan. Det är inget illa menat. De pressade bra.

Även i Barcelona var det ju en kortväxt typ som fick det mesta att hända framåt och jag tror att det var viktigt för Leo Messi att spela förstafiolen igen, efter en liten formdipp.
Lika ovälkommen kändes Zlatan Ibrahimovics utvisning, även om den såg ovanligt billig ut från min plats på läktaren. Jag gillar att Yaya Touré kallade den ’bisarr’ när vi pratade efter matchen (ja, utvisningen alltså, inte min plats på läktaren, den hade Touré inga direkta invändningar emot).
Zlatan behöver ro att hitta sig in i Barcelonas spel igen, och även om man ser väldigt bra från vip-luckan på Camp Nou, tror jag att han hellre upplevt matchen mot Valencia nästa helg från gräsmattan, även om Barcelona lär överklaga avstängningen och hoppas på Ibra till spel.

Det är oklart varför Clos Gómez och resten av domarteamet behövde tolv minuter för att fundera ut om Almeríaspelarnas tröjhälsning till jordbävningsoffren i Chile var politisk eller religiös propaganda. Sånt får man nämligen inte pyssla med på spanska fotbollsplaner.
Å andra sidan hade Gómez behövt lite tid för att tänka igenom ett helt gäng med domslut i kväll. Jag gillar inte att haka på antidomarmobben, men vid Gud, kunde inte någon påmint Gómez att packa ner sina kontaktlinser på resan till Andalusien?

På pressläktaren på Juegos del Mediterráneo-stadion (som för övrigt får priset som årets smidigaste arenanamn, grattis) får man inte pyssla med annat livsnödvändigt. Man får inte äta fågelfrö. Värdo.

Förbud.JPG Fågelfröförbud.

När Real Madrid vänder ett 0-2-underläge mot Sevilla till seger är det hög tid att inse att de har något stort på gång. For Real. Jag tar flyget till huvudstaden i morgon för att reda ut vad det är.

Till sist tackar vi Fred för att uppmärksamt ha plockat upp det senaste på jeansjackefronten i kommentatorsfältet.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB