Startsida / Inlägg

Därför tvingas Zlatan stanna hemma

av Johanna Frändén

Det är lite hårt ändå det här att Zlatan Ibrahimovic inte får resa med laget till Madrid. Jag hade nog hellre scorat en bra stol på Bernabéu och sett matchen från läktaren än att tvingas sitta hemma och lida framför tv:n. Men regler är regler, inte minst i FC Barcelona.

Om jag själv inte drabbas av tourettes syndrom och säljer min egen plåt till högstbjudande (Zlatan, du får den för 15 000 kronor samt den här lilla svarta Porschen som du brukar köra till träningen och som jag tror skulle passa mig perfekt) så kommer jag alltså att beskåda mitt livs första Clásico på plats i morgon och det här är faktiskt något som till och med en luttrad sportmurvel som jag går i gång på. Men man ska ju inte ropa hej, i höstens Barça–Real-möte satte den spanska kräksjukan tänderna i mig i mitten på andra halvlek och roligare än så blev det inte.

Jag är på plats i Madrid, medan Barça väntar med att resa hit till i morgon bitti. Xavi Hernandez hade därför gott om tid att ta emot Terrassas hedersmedalj i går, som tack för att han spridit sin hemstads rykte ute i världen.
Xavi hade lite svårt att hålla tårarna tillbaka, enligt medier på plats. Man förstår honom, under en dryg veckas tid kommer han alltså ha blivit intervjuad i Sportbladet, fått en hedersmedalj och spelat ett Clásico som kan avgöra ligan. Det är mycket nu.

Bild 1.png A perfect suit. Foto: Mundo Deportivo

– Man måste klä sig perfekt och håret måste vara perfekt, filosoferade Xavi när vi pratade om de höga kraven man lever med som spelare i Barcelona.
Frisyren löser ju Hernandez med ett betongfast vax, men när det kommer till kläder finns det andra i omklädningsrummet som är värre.
– Jag brukar skämta med Piqué, han är ett ”fashion victim”, sa Xavi och när jag frågade lite artigt om han inte var det själv, svarade han:
– Eh nej, kolla på mig!

Piqué reser med laget i morgon, och kommer troligen till spel, medan Real Madrid saknar (eller gör de?) Kaká som är skadad. Men faktum är att Rafael Van Der Vaart och hans vänner ofta gjort det bättre utan brassen i år, så jag är osäker på om det är en försämring faktiskt. 

I Madrid tog sig lillebror Atlético till semifinal i the tournament formerly known as Uefacupen när man spelade 0–0 (ja, ni såg rätt) mot Valencia i går. Snart kan vi alltså få se Atléti triumfera i två cupfinaler (den spanska mot Sevilla och Europa League) samtidigt som man simmar runt i ingenmansland i mitten på Primeras tabell.

Bra skit, Atlético Madrid, alltså. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB