Startsida / Inlägg

Restips till Barças bussresa

av Johanna Frändén

Jag kan inte komma ihåg när jag såg en Barça-match sluta 0–0 senast. Eller jo, det kan jag, det var borta mot Valencia i en annan tid och ett annat liv, och så övergödd som man blir på målfester när man skuggar det här laget måste jag säga att resultatet kändes ganska…välkommet i dag.

Det är väl en åsikt jag inte delar med särskilt många av klubbens spelare om man ska döma av den dämpade stämning som rådde i mixade zonen i dag. Och som om Peps pack inte hade nog att tänka på efter slutsignalen på Cornellà El Prat, kan laget nu tvingas ta bussen till Milano i morgon. Det ligger nån form av askmoln i atmosfären tydligen (och här går alla våra tankar till SvD:s Johanna Garå som hann till München för flygbyte innan resten av hennes hemresa från Barcelona blev inställd i torsdags) och då spelar det inte någon roll att man är världens bästa, man får ändå inte flyga. Varken Garå eller FC Barcelona.

Nu finns det en liten chans att Joan Laporta hittar ett hål i luftrummet och skickar sitt lag till Pisa i morgon, för att de därifrån ska bussas upp till Milano. Mer sannolikt, och hundra gånger mer underhållande, är att Messi och de andra får packa in sig för en 1215 timmars lång bussresa via Frankrike.

Utan att ha några belägg för det har jag en känsla av att Barça-spelarna inte åker Swebus Express privat särskilt ofta (utom möjligen Dimitro Tjigrinskij, eftersom han saknar körkort och Andrés Iniesta, eftersom han är Andrés Iniesta, men ingen av dem är med på Italienresan), varför jag känner att en lista över bussresemaximerande åtgärder är på sin plats.

* Gameboy (eller vad kidsen kallar det nuförtiden) är världens kanske bästa timekiller och ett bra alternativ till det livsnödvändiga Playstation som inte finns installerat i Barças buss, vad jag har sett.

* Finns i sjön. Spela kort är ett bra sätt att fördriva tiden, och behöver inte stjäla alltför mycket tankekraft från den viktiga matchen om man håller det simpelt. Men får Carles Puyol och Víctor Valdés feeling och utmanar Leo Messi och Gaby Milito på ett parti bridge, ser jag inte att det skulle hämma matchuppladdningen avsevärt heller.

* Billeken. Välj en färg och utmana dina medresenärer i hur många mötande bilar du kan samla ihop på tio minuter. Tips: Grå, svart och vit är smartare val än gul, grön och rosa.

* Myskudden. Inget kan förstöra en lång bussresa så mycket som en obekväm sovställning. Här gäller det att inte lämna något åt slumpen (eller åt klubben för den delen) utan att plocka med sig den optimala kudden hemifrån. Satsa på en mjuk, noppig och formbar historia som kan sjunka in bra i utrymmet mellan ryggstödet och fönsterrutan.

* Korsord. I varje tidningskiosk i Spanien kan man köpa knep och knåp-tidningar som kan sysselsätta vilket rastlöst fotbollsproffs som helst i ett par timmar. Skäms inte över att välja svårighetsgrad ett eller två. Det är på planen folk förväntar sig att ni ska leverera.

Nån mer än jag som känner på sig att Zlatan Ibrahimovic kommer välja sätet längst bak i bussen?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB