Startsida / Inlägg

Klarar Navas nerver the final cut?

av Johanna Frändén

Spanien skämmer ju bort oss med en hel hög fotboll även under veckans mellandagar och det var säkert fler än jag som fick slita lite med nedtrippen i går när det spelades noll matcher i Primera på en söndag.

Om exakt en vecka kommer det ju bli ännu tommare, men fram tills dess tänker jag smutta på det faktum att la liga går in i sista omgången utan en klar ligasegrare och, ännu mer imponerande, utan att ett enda av de tre nedflyttningslagen är färdiga.

Vicente del Bosque ägnar veckan åt att presentera sin skiss av VM-truppen.
Personligen har jag inget emot att man plockar ut 45 pers och låter hälften följa med till turneringen i nästa utgallring, men att ropa in 30 kycklingar för att sedan kicka sju fula ankungar ur boet är lite för hårdbarkat för min smak. Men så är jag ju, som ni märkt, en blödig typ också.

Jag tänker inte orda om att Guti inte är med (men för fan, varför är inte Guti med?) och Cesar Azpilicueta och Javi Martínez tror jag ryker när 30 blir 23.
Víctor Valdés har fått platsen som hela Barcelona kräver åt honom, men jag är osäker på om han blir tredjeslips ändå. Fotbollsmässigt håller han, men det brukar viskas om att del Bosque hellre vill ha en typ av go gubbe-karaktär som extranamn på målvaktssida (typ en Pinto eller en Shaaban) och att Valdés inte besitter de egenskaperna.
Pedro kan mycket väl klara the final cut i år.
Att Jesus Navas är uttagen kan bara tyda på två saker. Att  Spaniens förbundskapten bestämt sig om Sevillas kantlöpare eller att han har en sadistisk sida utöver det vanliga. Jag väljer att tro på det första och utgår från att del Bosque inte vill gambla med Navas nerver mer än nödvändigt. Men vad vet jag.

I övrigt åtnjuter Barça två dagar ledigt efter segern i Sevilla. Det är någon form av laissez faire-rekord av Pep Guardiola, som inte känns så där brutalt rädd för att laget ska tappa fokus mot Valladolid som han vill göra gällande. 

Dimitro Tjigrinskij gjorde vad han brukar med sin lediga tid i kväll. Han bokade bord på min stamindier på hörnet och sitter i detta nu och mumsar thali med sin bror, vanan trogen vid ett fönsterbord vilket vi ska hålla i minnet om han liksom många andra av lirarna i laget börjar gnälla på att det är jobbigt att bli störd av fans när man är på restaurang.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB