Startsida / Inlägg

Leo Messi varnar för Danmark i VM

av Johanna Frändén

Vi får ett VM-slutspel utan Karim Benzema. Det är inte chockernas chock för den som har pejl på Raymond Domenech, som aldrig gjort någon hemlighet av att han inte tycker att Ben är ze man för hans landslag. Jag försöker rota runt i minnet bland prostitutionsskandaler, krockade bilar och bänkvärmarmatcher i Real Madrid för att komma på om Karim gjort något rätt i år.
Men nej, jag kan inte komma på något.

Två typer som sitter mycket respektive enormt säkert i sina landslagstrupper är David Villa och Leo Messi, även om Villa hade den goda smaken att inleda en presskonferens i dag med att han var glad att vara med i första gallringen av Spaniens VM-trupp. (Vi kan ju leka lite med tanken att Vicente del Bosque drabbas av svåra tvångstankar och lämnar den notoriske målskytten utanför 23-mannatruppen, hand upp alla som tror att Villa fortfarande kommer vara glad över att nästan komma med.)

Men det var ju inte det vi skulle prata om.
Villa och Messi var huvudfigurer på ett sponsorjippo utanför Barcelona i dag och på förhand är de här killarna kanske inte några stand up comedy-ämnen privat.
Säg så här: jag hade hellre kickat boll med Leo Messi en halvtimme ostört än att prata med honom i fall valmöjligheten presenterade sig. Och om han nu hade passat mig.
Men, jag var på plats för att göra nummer två (om ni missförstår mig här säger det allt om er och inget om mig) och Lionel var på ett överraskande bushumör, även om han kanske inte var helt on top of saker och ting.

– Vad tycker du om VM-bollen Leo? undrade en journalist.
– Helt ärligt så kommer jag faktiskt inte ihåg om jag har provat den eller inte, svarade Messi, till synes opåverkad av det faktum att han delar huvudsponsor med VM-bollen och möjligen förväntas hylla den lite i alla fall, åtminstone när han sitter och svarar på frågor på Adidas initiativ.

Men kokpunkten av den ovanligt underhållande presskonferensen nådde vi inte förrän några minuter senare då en man längst bak i lokalen tog till orda.
– Hej Messi, jag pratar inte spanska för jag är dansk, men jag skulle vilja veta vad du tror om Danmarks chanser i VM och vad du tycker om Morten Olsen.

Han hade ju kunnat be Messi analysera budgetkalkylerna i EU:s krispaket för Grekland när han ändå var i gång.

– Eh, ska jag svara på det? Jag? Okej, alltså, om sanningen ska fram har jag inte så jättebra koll, men de gjorde ju ett bra kval och jag har en känsla av att de kan bli turneringens överraskning, sa Leo och firade av ett pillemariskt leende till dansken längst bak i lokalen.

IMG_3784.JPG ”Eh, då ska vi se, var den frågan till mig?”

Jag såg inte till honom efteråt, men man kan konstatera att dansken är en snubbe som inte har några problem att ”dra hem grejen” som vi säger på fackspråk.
Ibland känner jag mig lätt obekväm när jag poppar fråga efter fråga om Zlatan Ibrahimovic till Pep Guardiola och Barcelonaspelarna, men han är deras lagkamrat och de förstår att det är mitt jobb och svarar tålmodigt nästan varje gång.
Danmark spelar inte i Argentinas grupp i VM och vad jag känner till har inte Leo Messi några andra band till vårt södra grannland heller (fast ni får gärna överbevisa mig på den punkten).
Men när den danske journalisten ringde sin hemmaredaktion i eftermiddags kunde han meddela att jadå, han hade fått prata med Leo Messi och jodå, Leo Messi varnar för att Danmark kan bli VM:s stora överraskning.

I de lägena är det bara att lyfta på hatten och konstatera att de kanske förtjänade den där biljetten till Sydafrika trots allt. Danskjävlar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB