Startsida / Inlägg

Iniesta, Zlatan och Einstein

av Johanna Frändén

Egentligen är ju alla bloggdagar = Andrés Iniesta-dagar. Men ibland försöker jag hålla tillbaka en aning, för anständighetens skull.
I dag – not so much. 

Lu Martín El País, mer känd som ”Björnen” på grund av sin imponerande kroppshydda, har pratat VM, ödet och Einstein med Andy Alegre som befinner sig i Argentina med resten av det röda packet för att ge Messi och kompani smisk på rumpan.
Och det var inte direkt så att Iniesta tvekade när bollen kom flygande från Cesc Fábregas på högerkanten i VM-finalen mot Holland. Han hade, nämligen, vetenskapen på sin sida.

Andy:
– Cesc slog en passning, Newton uppenbarar sig…
Björnen:
– Say what?
Andy (leende, muy alegre):
– När jag får kontroll på bollen vet jag att jag kommer att göra mål. Jag behövde bara vänta på att den skulle dimpa ner för att slå till. Och varför dyker den? På grund av gravitationslagen.

Det är ju inte varje dag man känner mindrevärdeskomplex gentemot fotbollsspelare inom områden som rör sig utanför, ja, fotboll, men det är inte varje dag man intervjuar Andresito heller.

Bjornen.JPG It doesn’t matter if you’re black or white. Björnen med en annan kompis.

Vidare förklarar vår man att han utfärdade två löften under VM, det ena behåller han för sig själv, det andra visade sig vara lite meckigare än han anat.
– Jag visste inte att Santiago de la Compostela-vandringen var 300 mil lång! Jag kollade på en karta och tänkte ”Ah, en liten promenad!”. Just nu blir det svårt att få in i agendan. Jag hade redan bokat in solsemester i somras. Men jag ska uppfylla löftet, det ska jag.

Och ja, alla är ju glada att det ändå blev lite tid på playan för Andresito i somras. Känns som att han behövde det.

Bild 3.png It doesn’t matter if you’re only white. Foto: Bigpicturesphoto.com

På dagens Zlatan/Pep-fråga skippar Andy att gå i Xavis fälla och gör en undanmanöver som möjligen ger vid handen att han inte sov skavfötters med Ibra efter bortamatcherna.
– Det som hände är något mellan dem två. De vet vad som har sagts. Om det tog slut på det här sättet så var det för det bästa för alla. Jag har ingen som helst värdering att lägga i det här, jag vet bara att jag är väldigt lycklig över att spela i Barça.
Björnen:
– Och Guardiola?
Andy:
– Mister är en person som alltid finns till hands, både när du har problem med fotbollen och i livet. Han har alltid ett ord, ett råd och en kram över.
Johanna:
– Ridå. 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB