Startsida / Inlägg

El Clásico – månadens måndagsmys

av Johanna Frändén

Det här med att flytta matchdatum från lördag till söndag och söndag till lördag tillhör vanligheterna i Spanien. Bokar man in sig på en fotbollshelg i Barcelona eller Madrid får man helt enkelt se till att flyget går hem måndag morgon.
Nu har Spaniens styrande fotbollsskikt tänkt till och flyttat el Clásico från lördag den 27 november till måndagen den 29.
Det är väl ungefär det minst uppskattade beslut som fattats sedan man bestämde om rökförbud på spanska krogar och restauranger, en lag som går igenom nu i månadsskiftet (genomrökiga partykläder och stinkande örngott morgonen därpå – R.I.P.)
– Fotboll spelar man på helgerna. Så vill jag ha det som yrkesman. Det här är ju som att ta koffeinet ur kaffet, sa Victor Valdés till exempel om saken i dag.

Själv tänker jag att det här med ständiga matcher på helgerna skulle vara lite av avigsidorna med jobbet (det är ju det med mitt jobb i alla fall) men Victor har kanske ett väldigt bra ob-tillägg på lördag och söndag och då måste vi ju förstå honom. Plus att det är festligare med match på helg. Helt klart.

Men innan det är dags för Clásico ska Real Madrid hämta sig från cup-debaclet mot Real Murcia och visa Hércules i helgen att det var en tillfällighet. Problemet för Hércules är att de inte får använda sig av Royston Drenthe, som i sin utlåningsklausul från just Real har en paragraf som förbjuder honom att möta sin gamla klubb. Bryter han mot den kostar det klubben två miljoner euro, vilket i den moderna fotbollen ganska ofta är kaffepengar. 
– Jag får väl betala det själv i värsta fall, säger Drenthe enligt Marca.

Bild 11.png Allt ska man fixa själv. Foto: Marca

Barcelona tar emot Sevilla på lördag och Dani Alves är, som vanligt, i storform när han ställs mot sin gamla klubb. Alves brukar få lite skit för att filma, och i en intervju i Mundo Deportivo erkänner han att det inte stör honom alls.
– Jag gillar teater. I Brasilien följde jag det noga, inte minst när teaterskådespelarna gjorde tv-följetonger, säger Alves.
Dessutom har han fortsatt kontroll över musiken som spelas i Barcelonas omklädningsrum, även om Alves kanske inte skulle kunna droppa femton dj:s om man väckte honom mitt i natten.
– Nja, jag spelar lite olika musik. Det är en kompis som sätter ihop en bra och varierad lista på min Ipod, men när jag spelar upp dem står det bara ”låt 1”, ”låt 2″… Jag vet inte vem som sjunger, men det är glad musik i alla fall.

Bild 10.png Go och glad, kexchoklad. Foto: Mundo Deportivo

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB