Startsida / Inlägg

Mitt fel om Johan Wiland gör bort sig i kväll

av Johanna Frändén

Z

Vad Real Madrid kan hitta på när de är på rätt humör stod ganska klart klockan elva på Bernabéu i går kväll. Pensionärsgubbarna på raden bakom mig hade då gått från att sjunga ”Vaffanculo Milan”, ”Hala Madrid”, ”Viva España” till ”Puta Barcelona” (ni får konsultera ett översättningsprogram på nätet om ni inte vet vad det betyder, här på bloggen håller vi könsorden på behörigt avstånd).
José Mourinho håller på att göra trollkonster med Real och känslan är att den här resan bara har börjat.

Zlatan Ibrahimovics resa har hållit på ett tag och det är ju inte första gången han är osynlig i Champions League. Men Kevin Prince Boateng är helt klart något på spåret när han säger att Milan inte heller kan stå och titta och vänta på att Ibra ska sköta allt när han knappt får en boll att jobba med.
Bonusinfo från mixade zonen: Kevin Prince och brorsan Jerome börjat prata med varandra igen.
– Ibland gör vi det, fast vi har inte så mycket tid, han är vuxen och måste klara sig själv i England, förklarar Kevin, 23, myndigt om sin ett år yngre lillebror.

Barcelona ska också spela Champions League i kväll och om mitt plan hem inte försenas ännu mer är utsikterna ganska goda att jag hinner till Camp Nou i tid.
Xavi Hernández är fortsatt lite sliten, något som häromdagen fick honom att antyda att vänskapsmatcher med landslaget var i mesta laget för den 30-åriga kroppen, något som i sin tur fick Madridtidningarna att gå i taket och prata om oförskämda katalaner som inte känner med fosterlandet.
Återstår att se om Peps pack ändå klarar biffen mot FC Köpenhamn, som må vara en liten klubb, men som också kommer taggade till tänderna om man ska tro dess målis.
Om Johan Wiland ser lite spak ut i dag kan jag meddela att det troligtvis är mitt fel. Jag ringde FCK-målvakten för att intervjua honom på kvällskvisten och när jag en bra bit efter midnatt skulle ringa en vän för att se vad Madridnatten hade att erbjuda svarade Johan Wiland igen. Med lite sömnigare röst den här gången. Jag hade kört på taktiken ”senst uppringda nummer” och inte riktigt tänkt mig för.
Nu har ju Johan Wiland också ett frikort att ta till om han får det svettigt mot Messi och de andra i kväll. Väl bekomme.

Bild 5.png Satans murvlar. Foto: Bildbyrån

Det blev seger för firma Rosenberg/Bakircioglü i svenskmötet med Henok Goitoms Almería häromsistens. Almerías brasilianske målvakt Diego Alves hade en bra dag på jobbet med 15 räddningar, men kunde inte göra något åt Racings mål. När matchen var över och Alves klev in i omklädningsrummet uppdagades dagens andra stora förlust. Under ett litet kram-moment med landsmannen Henrique i Santander, hade Alves tappat sin lyckoamulett föreställande Brasiliens skyddshelgon La Virgen de Nuestra Señora Aparecida. Alves sprang ut och scannade av gräset vid målstolparna, men ingenstans stod den förlorade jungfrun att finna.
– Jag fick den av min moster i en svår period i mitt liv och jag har den alltid med mig överallt, förklarar Diego för Marca.
Men Diego har högre makter vid sin sida och döm om Almería-keeperns lyckliga leende när en poliskonstapel hörde av sig och förklarade att han hittat amuletten och tagit med sig den hem. Man kan ju tycka att ordningsmakten har borde ha saker som att tjafsa med bråkiga supportrar och leda pensionärer över gatan att deala med i stället för att gå på skattjakt på gräsplan efter matchen, men det här är inte bloggen som ifrågasätter solskenshistorier när vi får dem serverade.

Kanske ska FC Köpenhamn ta inspiration från Alves och titta till madonnan i Camp Nous lilla kapell innan de kliver ut på plan i kväll. AIK gjorde just det för några år sedan och enligt Ola Andersson gick allt bra tills Figo kom fram, knackade honom på ryggen och sa:
– It’s not going to help you.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB