Startsida / Inlägg

Mourinho hotar sina spelare med döden

av Johanna Frändén

Cristiano Ronaldo hade en bra dag på jobbet i går, och portugisen leder nu skytteligan överlägset på tio strutar före Leo Messis fem.
Men det var ju inte bara Crille det handlade om på Bernabéu i går. Det handlade ju också om Markus Rosenberg.
Och för att ha börjat göra sig ett namn i Spanien som anfallaren som skapar de hetaste lägena och bränner dem slog Mackan i går äntligen till med sitt första mål i Santander-tröjan (jag önskar att jag kunde fortsätta den meningen med bistatsen ”som gav matchen nytt liv och spänning” men 0-6 är i tuffaste laget att vända på en kvart, i alla fall på Bernabéustadion, särskilt om man inte är Real Madrid).
Eller, slog till och slog till, vi kan säga att Rosenberg är en kille med huvudet på skaft och det hjälper längre än man tror även inom fotbollen. Jag tänker att det mycket väl kan vara det underligaste mål han gjort.
Cristiano Ronaldo har annars förärats det tillfälliga smeknamnet CR4 i spansk media den här veckan. Det räckte tydligen inte med att han bytte tröjnummer i somras.

Crille R.png 1, 2, 3, 4, 5, 6. Foto: Armani 

Valencia stod för en onödigt svag insats på Mestalla mot Michael Laudrups chartergäng från Mallorca och nu har vi den här bekanta situationen igen i la ligas tabell, där ettan och tvåan heter Barcelona och Real Madrid. 
Och för att verkligen sålla i toppskiktet möts Sevilla och Athletic Bilbao och Villarreal och Atlético Madrid i kväll för att göra upp om vem som ska ta befälet i getingboet strax under topp två.

Real och Barça förbereder sig i stället för veckans cupspel där Barcelona ska möta Ceuta, ett av Spaniens sista ockuperade områden, Men Seidou Keita är inte så glad som man kunnat tro över att få komma till hemmakontinenten.
– Jag gillar inte att flyga över huvud taget. Jag har aldrig flugit helikopter, men det lär inte bli bättre, säger Keita om Barcelonas afrikaexkursion.

Pep Guardiola har gett Leo Messi, Sergio Busquets, Victor Valdés, Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Dani Alves, Carles Puyol och David Villa ledigt, men Keita, som lider av Barças värsta flygskräck måste alltså med.

Real Madrid har lite kämpiga minnen från spanska cupen förra året då de åkte ut mot grannen Alcorcón efter en 0-4-förlust i första matchen (och med en rejäl ökning av sålda Alcorcón-tröjor i Barcelona som given följd). Det ska inte hända i veckan när man möter Murcia, inte om man ska tro José Mourinho i alla fall.
– Nej. Då är de döda, säger Mou om sina vita riddare.

Ett skäl så gott som något att vinna matchen, kan man ju tycka. 

Varken Pep eller Mou var särskilt sugna på att släppa iväg sina spanska landslagsmän för att ta emot Princípe de Asturias-priset, typ svenska bragdguldet, i fredags. Till slut lät Pep Xavi Hernandéz åka, men prisjuryns ordförande Maximino Martínez hade redan då lackat ur på de två demontränarna och gjort en djupdykning i de grumligaste vatten han kunde hitta:
– Mourinho och Guardiola är mer eller mindre utlänningar båda två och därför förstår de inte det här prisets innebörd.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB