Startsida / Inlägg

Ett tårfyllt avsked i Madrid

av Johanna Frändén

Spansk fotboll tvingades i dag till ett känslomässigt och alldeles för tidigt avsked, när Rubén de la Red, 25, annonserade sin sorti från Real Madrids spelartrupp.
I två år har medicinska experter försökt råd bot på de la Reds hjärtfel utan att lyckas och nu tar Rubén i stället plats i tränarstaben, i första hand med ansvar för Reals u-lag.
– Mitt hjärta fortsätter att slå för Real Madrid, säger Rubén (inte för hårt bara, säger bloggen, som inte väjer för att skämta när det känns som mest olämpligt).

Bild 12.png Mi corazon! Foto: Marca

De vita håller på att samla ihop sig efter cirkuslägret i Milano i går och i helgen går årets första Madrid-derby av stapeln.
Det mesta talar väl för att Mourinhos mobb är i bäst form, men det är ju ungefär alltid i de lägena som Atlético slår till, så jag vill påstå att söndagens begivenheter är lite av höstens roligaste match hittills.
Atlético laddade med en skön seger mot Rosenborg tidigare i kväll där Tiago hade så här roligt med mindre än tio minuter kvar att spela.

Spanjorerna vande sig ju i somras vid att ha ett medialt djur på sin sida och när bläckfisken Paul dog häromdagen var gemene man lite, ska vi säga, dämpad i landet som han tog till VM-guld i somras.
Andrés Iniesta till exempel hade full koll på läget när jag frågade om han visste att Paul inte längre finns med oss.
– Ja,  jag läste det. Vi tar en tyst minut va, föreslog Andy och så satt vi tysta en liten stund och visste inte riktigt vart vi skulle titta.
– Nu är den över, bestämde jag efter vad som kändes som 40 sekunder, men snarare var sju och en halv (de tysta pauserna har aldrig varit min yrkesstyrka) och intervjun kunde börja.
Har man fått 25 minuter med Andrés Iniesta är det inte heller läge att ringa hem till redaktionen och förklara att man la den första på att sitta tyst.

När jag besökte Barcelonas akvarium i veckan höll den här lille ögontjänaren hov i sin tank och underhöll publiken som passerade förbi och det är helt tydligt att världens alla bläckfiskar har ett litet uppsving i popularitet just nu och mer än gärna rider på Paul-vågen. Under de fem minuter jag stod och betraktade hans artfrände hörde jag minst fem barn på lika många olika språk utbrista ”Pappa titta, Paul!” när de såg den åttaarmade gynnaren genom glaset.

DSC00917.JPG Det går bra nu.

Marca har, i Pauls frånvaro, inlett jakten på ett nytt orakel och har rådfrågat lite andra spanska djur vad de tror om helgens Madrid-derby, för att se om den finns några klärvoajanta krafter där ute.
Så här faller rösterna från fablernas värld:

Ardilla.png Ricky, ekorre: 1–1. Diego Forlán gör första målet.

Gorilla.png José Luís, gorilla: 3–1 till Real Madrid. Iker Casillas tar en straff.

Emu.png Paolo, emu: 2–0 till Real. Mesut Özil gör första målet.

Kakadua.png Berta, kakadua: 2–0 till Atlético. 

Oso.png Ataulfo, björn: 4–0 till Real. Higuaín och Ramos målskyttar.

Tortuga.png Salomon, jättesköldpadda: Ingen aning, men år 2012 går jorden under.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB