Startsida / Inlägg

Messi missade Raúls rekord

av Johanna Frändén

Ska vi en gång för alla då konstatera att la liga handlar om två lag och ett gäng halvstatister på kanske fyra stycken strax därunder som kan sätta käppar i hjulet för Real/Barça om de har sin bästa dag.

8–0 och 5–1 är inte särskilt smickrande varken för Diego Alves, för Fernando Llorente eller för spansk fotboll. Men Leo Messi och Cristiano Ronaldo bryr sig uppenbarligen inte om det och fortsätter sin tuppfajt om skytteligan. Jag gissar att de båda äter sina morgonflingor med ett leende på läpparna i dag.

Och hör på den här vackra matematiska symmetrin;
* När den lille argentinaren smällde in sitt hundrade (och hundraförsta) mål i la liga i och med gårdagens målmassaker i Almería blev han den näst yngste någonsin att passera 100-gränsen i Spanien med sina 23 år och 149 dagar. Det var hans åttonde hattrick i klubben.
Vem som var yngst?
* Raúl González så klart, som hade nått den respektabla åldern av 22 år och 239 dagar när han slog in den hundrade pärlan för Marängerna.
Vad Rául gjorde just i går?
* Hattrick för nya klubben Schalke 04 förstås.

And the beat goes on. Men Henok Goitom är tyst efter Barça bonanza.

Bild 7.png

Åttamålsfesten i Andalusien kostade Henok Goitoms míster Juanma Lillo jobbet och drygt en timme efter slutsignal stämplade Lillo ut från Almería och stämplade in på arbetsförmedlingen. Bildligt talat alltså, jag tror inte den är öppen klockan 23 på kvällen, inte ens i södra Spanien. Fast jag ska inte svära.

En av kandidaterna att ta över är Nestor Gorosito, och alla ni som minns hur jag vurmade för Xerez, laget som både stavas och uppträdde som ett felmeddelande, förra året minns förstås spansk fotbolls kanske bästa tränarfrisyr i modern tid.

Bild 3.png Henoks nästa hår?

Ett annat namn som nämns i sammanhanget är Zaragozas nykickade tränaren José Aurelio Gay, och ska vi knyta ihop den här lördagsgodispåsen så ser tydligen Getafes tränare Míchel visst egetintresse i Antivåldsmyndighetens beslut att anmäla José Mourinho och Manuel Preciado för den senaste tidens gnabb i sandlådan.
– Jag skulle också vilja anmäla dem som sjunger och insinuerar att jag är homosexuell till Antivåldsmyndigheten, säger Míchel, som också ligger pyrt till och har fått ett ultimatum av Getafes ledning som säger att han får kicken om han inte börjar visa resultat snart.

Bild 4.png Straight away? Foto: Marca

Vem som ska ta över om Míchel ryker? José Aurelio Gay känns ju spontant självdiskvalificerad om Getafe nu har en homofobisk läktarmobb som gillar att ge sig på klubbens tränare.

Villarreal och Valencia kryssade i derbyt och det kan de så klart hålla på med om de bara vill tävla sinsemellan om Champions League-platsen, men vill de utmana de stora grabbarna kan de inte kliva ur den här typen av möten med ett poäng var.  

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB