Startsida / Inlägg

Ska Raiola offra Zlatans kompis?

av Johanna Frändén

Man måste säga att det är imponerande att avgå med segern i tävlingen Svenska Fotbollsgalans Huvudperson när man ställs mot lirare som Zlatan Ibrahimovic och Johan Cruijff (eller vad han nu heter i efternamn den här veckan). Framför allt när man inte är där.
Men Carmine Raiola är inte vilken lirare som helst och man börjar förstå vidden av vad han håller på att ställa till med när man väcks av ett samtal från en person inom FC Barcelona som vill att jag ger ”en kort resumé av vad som skrivits i svensk press” (jag gjorde vad varje lojal kollega hade gjort och spetsade till Expressens rubriker en aning och tonade ner våra egna, det här handlar om överlevnad).

Nu ska Barcelona stämma Mino, eller i alla fall försöka slippa betala ut hans lön, och helt plötsligt har Mino inte alls pratat skit om Pep Guardiola. Han har snarare önskat honom en trevlig helg på retreat.
Jag tror inte att Raiola är särskilt rädd för att Barcelona ska komma åt honom juridiskt, men att det gått upp för honom att han håller på att offra en annan adept, för övrigt Zlatans bästa polare, för konsten: 

Ring ring

– Hallå, Mino här.
– Hej Mino, det är Maxwell.
Maxi! Hej pojken, hur är det?
– Jo, bra. Eller, nej, det blir lite jobbigt för mig när du säger att Pep ska dra åt helvete hela tiden. Jag är ju ganska nära en fast plats i Barças startelva, men det här med ”mentalsjukhus”, det stärker inte mina aktier.
– Du tänker så. Hm. Maxi, jag förstår vad du menar. Jag gör en pudel direkt.
– Pudel?
– Ja, egentligen menade jag inte ett mentalsjukhus, jag menade…ett spa! Det ska jag säga till spanska medier.
– Men Mino…tror du de köper det?
– Maxi, lugn nu, lita på mig, har du någonsin fått anledning att ångra att du gjort det?
– Nja…
– Precis. Träna på så hörs vi.

Bild 10.pngBild 9.png Lugn, bara lugn. Foto: Inter

Jag har svårt att se hur man blandar ihop ordet ’balneario’ och ’hospital psiquiátrico’ eller, på engelska, ’spa’ och ’mental hospital’ när man han Raiola på tråden, men vad vet jag.

Kan Barcelona verkligen bryta ett kontrakt med en agent på grund av hans uttalanden om dess tränare då? Tveksamt, men de jag pratat med på morgonen verkar i alla fall lite hoppfulla om att klubbens jurister ska hitta någon klausul som får Raiola att tvingas hoppa av skutan lottlös. Om inte annat lär ju klubben ha köpt spelare av Mino för sista gången.

Annars är väl dagens nyhet att Dani Alves inte bara är en performer på planen, utan dessutom har spelat in en krigsfilm vid fjorton års ålder, med ett ganska övertygande resultat.

Bild 8.png Skjuter skarpt. Foto: Marca

Spoiler alert: Dani Alves rollfigur i filmen La guerra de Canudos dör i slutet när han blir skjuten.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB