Startsida / Inlägg

Leo Messi – en fotbollsfeminist?

av Johanna Frändén

Barcelonas riktiga ess har fått lite mer fritid efter CL-avancemanget och utnyttjar det på olika sätt.
Leo Messi genom att idka välgörenhet – och lufta oväntat radikala åsikter om fotboll och genus.
Under ett Unicef-event i Barcelona i går fick Leo svara på frågor från handikappade barn och tvekade inte när någon undrade vad han tyckte om kvinnor och fotboll.
– Jag tycker det låter som en bra idé att kvinnor ska få spela i Primera División. Jag är för jämställdhet mellan kvinnor och män, svarade Messi.

Tyvärr var barnen i fråga inte utbildade i det livsviktiga området ”journalistiska följdfrågor” och det är ännu höljt i dunkel vilka damspelare Messi skulle vilja värva till klubben.
Men på rak arm låter ju Messi/Marta som en anfallskombo som skulle sätta skräck i de flesta försvarslinjer i Spanien.

Messi and the kids.jpg Vi måste höja våra händer för att höras. Foto: MD

Gerard Piqué har uppenbarligen en bit kvar till Leos jämställdhetshöjder om man ska dra några som helst slutsatser av gårdagens ganska underhållande Twitter battle med Carles Puyol. Gerard twittrade loss om att han var hungrig, befann sig nära Carles Puyols hem och kanske kunde han få äta i casa Carles?
”Visst” twittrade Puyol.
Piqué:”Jaaa, se till att Malena (Costa Sjögren, Puyols halvsvenska flickvän och sambo) lagar något. Jag är jättehungrig”

Och så besvikelsen:
”Åkte hem till Carles och Malena strejkar!! Ser ut som att jag kommer vara tungen att göra en Ferran Adrià
(Adrià är chefskock på den katalanska superrestaurangen elBulli där vanliga dödliga får vänta på ett bord en hel livstid, medan Gerard gissningsvis har en stol med sitt namn på)

3GerardPique.JPG

Men Puyol är inte mannen som har en plan när flickvännen vägrar förse honom med föda om man ska tro hans backkamrat som lät sina läsare få veta att Puyols kylskåp var helt tomt när han kom dit.
Det är oklart exakt hur det gick till, men till sist verkar dock firma Puyol/Piqué ha räddat situationen på ett eller annat sätt ändå. Som de ju gör förhållandevis ofta.

Bild 3.png

”Fantastisk siesta efter en grym måltid hemma hos Puyi! Nu ska jag hem och kolla in Euroleague och spela poker med mina vänner”

Att vara Gerard Piqué verkar inte så dumt. Att vara en av kvinnorna i hans liv verkar dock innebära att man får leva med vissa, ska vi säga, lite traditionella kravbilder. Shakira är härmed förvarnad.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB