Startsida / Inlägg

Agüero till Madrid – en fantastisk lösning

av Johanna Frändén

Real Madrid sitter lite illa i båten (i sjön?) efter att först ha tappat en månad på Gonzalo Higuaíns diskbråckbråk om huruvida el Pipita behöver opereras eller inte och nu alltså får klara sig i fyra månader till utan argentinaren. Dessutom säger läkaren Richard Fessler att det kan ta upp till ett år innan Higge är tillbaka i fullt slag.
Hur lång tid Karim Benzema har kvar innan han är i fullt slag är svårt att veta, men Real Madrid-anhängarna börjar tröttna. Ben tycks aldrig bli ze man hos marängerna.

I morgon möter Real Atlético i spanska cupen och enligt (ganska vaga, men ändå) uppgifter i spanska Sport i dag är Sergio Agüero nästa måltavla för att fylla ut den vita anfallskostymen, sedan försöken med Fernando Llorente och Emmanuel Adebayor strandat.
Det är förstås en alldeles briljant idé. Som idé. ’Kun’ är 22 år gammal (fortfarande, känns det inte som att han varit det de senaste tre åren?), har spelat, och vunnit, europafinaler och är redo att ta det berömda nästa steget (känns det inte som att han varit det också de senaste tre åren?).
Hur mycket man än gillar Atlético Madrid, och man gillar dem ju, det är svårt att låta bli, så är det inte ett ställe att investera sin framtid i om man inte tycker att ”högst osäker tillväxt” och ”unika räntesvängningar” känns lockande.
Med andra ord: Kun måste vidare och det ganska snart.

Ni hör ju: Real Madrid behöver Kun, Kun behöver Real Madrid.
Problemen då? Ja, for starters så spelar ju Kun i Galaxernas lokalkonkurrenter och ett Atléti som redan säger sig totalt ovilligt att sälja argentinaren lär inte bli mer sugna på att göra det när det dessutom skulle göda storebror på kuppen. Å andra sidan brukar Florentinos flis prata ganska bra för sig själva och även om Agüero förlängde med klubben typ förra veckan så sänktes hans utköpsklausul rejält i och med det nya kontraktet.

Skärmavbild 2011-01-12 kl. 12.44.39.png Yo? Al Madrith? 

För egen del tycker jag att man borde lägga rabarber på Kun redan i vinter. Sergio själv har ingen anledning att stanna; Atlético är ute ur Europa League, de har förlorat titelracet i la liga och de ska alltså möta Real Madrid i spanska cupen, ett derby som lillasyster inte vunnit sedan Kun Agüero använde blöjor.

Agüero vore en fantastisk förstärkning för Real Madrid. Real Madrid vore en fantastisk karriärsklättring för Agüero. Det skulle bli en match made in Madrid.

Och får Real inte loss argentinaren så är det hög tid att ta en titt på nästa generation

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB