Startsida / Inlägg

Den där portugisen byter blöjor!

av Johanna Frändén

Herregud, jag glömde att berätta en grej i går. Sitter ni ner?
Okej, Marca pratade ju fotboll och livet med Cristiano Ronaldo häromdagen och i veckan portioneras intervjun ut.
I tre dagar kommer Crille täcka upp förstasidan av Spaniens största tidning, en klassisk följetong i miniformat alltså. Och det blir som vanligt ganska förutsägbart med fotbollsbiten (”jag vill vinna ligan, jag vill gärna göra många mål, säsongen är inte avgjord, det skulle vara bra med en anfallare till för oss”) och lite mer spektakulärt när det pratas livet.
Det är en grej som får Marcas redaktörer att hoppa till lite extra. Det är när de ställer frågan, eller snarare poppar påståendet, att CR7 inte ser ut att vara en kille som byter blöjor.
–  Då har ni fel, det är klart att jag byter blöjor på min son! Okej, det är inte det roligaste jag vet, men jag gör det, svarar Cristiano.
Marca (och deras tre manliga intervjuare och två fotografer) är förbluffade så till den grad att blöjbytesinfon får plats i artikelns rubrik, ingress, brödtext och slutkläm. 

Vänta lite, måste kolla en grej.
Jo, men titta, det är år 2011, precis som jag hade för mig.

Cristiano den äldre berättar också att han kommer att stötta Cristiano den yngre vad han än vill med sitt liv, men att han kommer bli extra glad om lill-Crille bestämmer sig för att satsa på fotbollen ”och bli min efterträdare” säger CR7.
Ingen press, säger bloggen.

Skärmavbild 2011-01-19 kl. 15.21.55.png Not so square.

I övrigt berättar Ronaldo att han störs en smula av alla nidsånger han får utstå på bortaplanerna i Spanien, men att hans vänner brukar trösta honom.
– De brukar säga att folk älskar mig utanför planen och alltid vill ta autografer och foton, och att de bara vill döda mig när jag spelar. 

Marcas Sergio Fernández avslutar artikeln med ett litet tips på nya hatramsor för Cristiano Ronaldos antagonister. ”Det är något de kanske aldrig kommer att sjunga, men: ’Den där portugisen byter blöjor!'”.

Real Madrid får (om inte Atlético ställer till med något de inte gjort på tolv år) möta Sevilla i semifinalen av spanska cupen, efter att andalusierna (blink Bank blink) slagit ut Villarreal klart och tydligt med 3–0 i går.
Bra för de vita, som hade det lurigt med Villarreal senast, men som borde slå ut Gregorio Manzanos mannschaft skapligt enkelt över två möten.
Och så står vi då där med vårt extra-Clásico den 20 april. Mumma.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB