Startsida / Inlägg

En bra dag för en liten överraskning för Mou?

av Johanna Frändén

Barcelona laddade för morgondagens klubbfest, a.k.a Guldbollengalan Galore, på ett inte helt oävet sätt i La Coruña, där i alla fall två av guldgossarna själva fick visa varför de är nominerade.
Jag tycker ändå lite synd om Eric Abidal som av bara farten slog in sitt andra mål för klubben i går, men blev avblåst för offside.
I dag fick de ett kungligt mottagande på den öppna träningen på Mini Estadi bredvid Camp Nou och jag kan känna att om 15 000 människor hälsar en med applåder en vanlig dag på kontoret så är det kanske inte så svårt att vara bra på sitt jobb.

Frédéric Kanouté var bra på sitt jobb i går också.

Anyhoo, vi är ju i Madrid, där José Mourinho tvingas sätta Karim Benzema på ett hyfsat prov mot Villarreal, mest eftersom han inte har så många alternativ. På bänken sitter Kaká som ende anfallare och frågan är om Florentino Perez är disciplinerad nog att hålla i plånboken, eller om han ger efter för Mous inte så hemliga önskemål och handlar en striker i veckan som kommer.
Villarreal är i fin form, men för egen del tror jag att Marchena, Nilmar och Senna hade behövts för att den gula ubåten skulle kunna ställa till trubbel Real. 
Stämningen hos tabelltrean är ändå optimistisk. ”En bra dag för en liten överraskning” twittrar Gonzalo Rodríguez och mannen, kvinnan och hunden på gatan i Madrid tycks överens om att det kommer att bli åka av för de vita på Bernabéu i kväll.
Giuseppe Rossi är i fantastisk form och kommer till huvudstaden som klubbens mesta målgörare någonsin. Med sina två pärlor i spanska cupen i veckan gick han om Diego Forlán som tidigare hade rekordet när han hängde mål 60 och 61 i Villarreal.
Jag hängde ju själv loss lite med Rossi innan jul och pratade om gli azzurri, Sopranos och varför han blivit bättre på fotboll sedan hans pappa dog förra året.

Villarreal är en stor klubb i en liten skrud, och har typ samma bemanning på sin pressavdelning som en genomsnittlig allsvensk klubb, men det hindrade dem inte från att skicka årets roligaste julkort till sina supportar.

Rossi.png O sole mio.

Real Madrid har en presstab på säkert 15 pers, men lyckades inte sätta ihop något mer spektakulärt än det här inför jul.
Upplys mig gärna om det är något jag missat, men tycks inte Cristiano Ronaldo ha en väldigt egen humor?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB