Startsida / Inlägg

Bästa tänkbara resultat inför returen

av Johanna Frändén

– Jag ser hellre Arsenal på tv än möter dem på plan, sa Pep Guardiola inför kvällens möte på Emirates.

Ibland känns Barcelonas matcher i la liga som nån form av långdragna generalrepetitioner i väntan på mötena med the big boys. I kväll var jag spänd på att se hur mycket 8–0 mot Almería egentligen betyder när det är dags att snacka allvar.
Inte så jefla mycket, förklarade the Gunners pedagogiskt när tio minuter av matchen återstod och Peps pack var på väg att vaggas in i det sedvanliga segerruset.

Messi.png Now, this got messy. Foto: Reuters

Det var en rätt hård smäll för spanjackerna, som hade dubbelt så hög passningsprocent en bra bit in i matchen, men det var framför allt kvällens absolut bästa tänkbara resultat för att vi ska få en nervig upplösning i returmatchen. Arsenal åker ingenstans för att ”stänga matcher”, frågan är om de ens är kapabla att stänga dörren till sitt eget omklädningsrum, och hundratusen åskådare kommer att förvänta sig en galasittning på Camp Nou om tre veckor.

Barcelona brukar inte förlora utslagsmatcher på bortaplan särskilt ofta, men de brukar verkligen inte vinna dem heller. Inte sedan den 1 april 2008, då man utmanövrerade Schalke i Gelsenkirchen med 1–0 har katalanerna vunnit en CL-match efter gruppspelet på bortaplan och när de slog engelskt motstånd i fotbollens hemland senast pallar jag inte ens kolla upp, eftersom jag inte har något ob-tillägg på vardagskvällar, men det har runnit en del vatten under broarna sedan dess.

Nu missar Gerard Piqué returen på Camp Nou, Carles Puyol kommer eventuellt vara nyrehabiliterad och Gabi Militos uppsyn har faktiskt inte gjort någon annan än hans mamma glad på ganska länge.
Vem Pep ska kalla in som backup är jag osäker på, men jag tänker att det är lika bra att dra igång med intervallövningar och lira lite gårdsfotboll på kidsen på gatan de närmaste veckorna utifall att han vill begagna sig av mina tjänster den 8 mars (jag kommer utkräva ersättning för förlorad arbetsinkomst och möjligen ett påslag för att det är internationella kvinnodagen, för protokollet). 

Jag tänker att Víctor Valdés också ska ta snacket med sina stolpar, så att de bestämt vem som ansvarar för vilka luckor tills dess. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB