Startsida / Inlägg

Real-bossen och det mänskliga sms:et

av Johanna Frändén

Florentino Pérez har pyntat typ femhundra miljoner euro i spelarköp för sin klubb de senaste säsongerna (det är ungefär 40 tusen miljarder kronor) och man kan ju tycka att han borde få vara lite glad när Real Madrid betalar av på investeringen.
Men nej, det tycker inte spanska tidningar och tv-program, som i dag gör en stor sak av att Florentino firade ledningsmålet på Gerlandstadion i går.
De borde kanske rensa upp på egen pressläktare själva först, säger vän av journalistisk etik och ordning, men så här är läget i Spanien: klubbfolk ska vara señores och hålla på etiketten under match, murvlar får dansa krigsdans och kyssa bänkgrannen när det egna laget gör mål.
Nå, Florentinos dotter, Cuchi, blev lika förvånad som alla andra över pappans emotionella utspel i Lyon:
– Jag känner honom och när han lyfter händerna tänker han: ”herregud, vad gjorde jag just?”. Men alla omkring tyckte det var okej, i Europa brukar man fira mål även från hedersläktaren, och jag skickade ett sms till honom för att gratulera till den spontana reaktionen och han svarade med att skriva: ”Din pappa är mänsklig!”, berättar Cuchi för radiokanalen Cope.

Skärmavbild 2011-02-23 kl. 21.02.52.png Varde mål.

Ska vi plocka ihop lite smulor från matchen också då?
* Lyon är ruggigt bekväma och roliga att se på Stade Gerland
* Karim Benzema skulle inte ha fått den bollen på mål på någon annan arena i världen
* Michel Bastos är förvillande lik Caster Semenya (så jag undrar hur han sluppit de häringa könstesterna hittills) 

Jag har en smygande känsla i kroppen av att l’OL kommer att göra saker väldigt spännande i returen på Bernabéu. Det här är laget som började bli bra i Europa när de slutade vara bra i Frankrike. Det är en märklig ekvation ändå.
Det som talar för Real Madrid i returen är, förutom det uppenbara bortamålet som kommer att smaka mumma, att de ju har José Mourinho som härförare.

Mourinho var inte mer upptagen i veckan än att han hann göra en intervju med Sky Sports, där han karaktärsmördade vännerna på den spanska östkusten (och här får jag nog be känsliga Barçaläsare att vara förberedda på obehagliga bilder som kan dyka upp i huvudet), genom att konstatera att:
– Barcelonas gyllene generation är på vippen att dö ut. Nu försöker de producera spelare som liknar Xavi och Puyol, men att klona inom fotbollen har aldrig gått, och även om du får fram en klon blir den alltid sämre än sin förlaga.

Skärmavbild 2011-02-23 kl. 21.19.54.png De håller på att dö ut, if you know what I’m sayin’.

Och så hade han lite att säga om Pep Guardiola också, vad trodde ni?
– Han befinner sig i vad jag brukar kalla ”sin trädgård” och där mår han bra. Det går inte att jämföra det med att träna något annat lag på jorden. Pep är på stället där han föddes och är väldigt skyddad av den lokala pressen, förklarar Mou

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB