Startsida / Inlägg

Barcelona och backbryderierna

av Johanna Frändén

Camp Nou reste sig unisont och hyllade Eric Abidal med applåder i matchens 22:a minut i kväll.
Då hade Dani Alves redan bombat in sitt snyggaste mål i årGetafe.

Alves ligger i rätt svettiga kontraktsförhandlingar med Barcelona och ena veckan verkar lösningen vara nära för att veckan därpå hamna i ett nytt dödläge och snack om andra klubbar.
Tidningen Sport surrade med Alves förra veckan och presenterade teorin att Alves fru Dinora trivs så bra i Barcelona att klubbens direktörer är ganska lugna med att han inte kommer att lämna.
– Jag är ingen machosnubbe alls, hemma är det hon som bestämmer, men min fru åker med mig dit där jag jobbar. Hon trivdes väldigt bra i Sevilla också, svarade Alves och Barças direktörer fick återigen problem med nattsömnen.
Kvällens mål firade Alves med att peka på tatueringen tillägnad Dinora och förklarade efteråt i spansk tv:
– Det var för min fru, jag vill tillägna henne målet eftersom det är fars dag i dag.

Det är nu inte fars dag i Spanien förrän i morgon söndag, och det är kanske inte det enda som brister rent logiskt i Alves resonemang. Men vi gillar’t, det gör vi.

Alves och fru.jpg
You’ll never walk alone, Dani. Foto: Fanpop.com

Alves är helt fundamental för Barcelonas höga offensiva defensiv, om ni hänger med mig, och det vore så klart en smäll av gigantiska mått om de inte lyckas lösa brassens papper till nästa säsong. Inte minst när halva den ordinarie backlinjen ligger på rehab eller leker waka waka på småtimmarna.
I kommentatorsfältet har jag uppmärksammat att många tycker att Gerard Piqué tappat lite i skärpa sedan han slog sig ner med Shakira. I Barcelona viskas det snarare om att den spansksvenska fotomodellen Malena Costa Sjögren har dåligt inflytande på renlevnadsmänniskan Carles Puyol och att det blivit mer party än pilates på slutet. Framför allt har det blivit väldigt mycket längre rehabiliteringstid än vad som först beräknades.
Har man levt ett vuxet liv som bestått av att dricka vatten, träna biceps och spela Playstation med Iván de la Peña på helgerna, så tycker jag nog att Carles ändå förtjänar lite kul.

Barcelona hade inga problem utan el capitán i kväll och segern mot Getafe såg så där kassaskåpssäker som den bara kunde, tills Getafe plötsligt fick ordet tre minuter från slutsignalen. 
Men detta var mest en prolog till kvällens riktiga happening i Spanien. Kasta ett öga för min räkning så springer jag ner i mixade zonen och knegar.

Ni behöver en Agüero/Maradona-duett att ladda upp med? Ja ja, jag är väl inte den som är den.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB