Startsida / Inlägg

Barcelonas tuffaste match i år

av Johanna Frändén

Eric Abidal har en tumör i levern och plötsligt blev veckans dopningsinsinuationer och poängtapp i Sevilla ganska perifera problem i FC Barcelona.
Fransmannen är en av lagets mest omtyckta spelare i omklädningsrummet, han var en av dem som uppskattade Zlatan Ibrahimovic (”även om killen är komplett galen”, som han anförtrodde en fransk kollega en gång) men som lika gärna kan dyka ner vid ett bord i kaféet på Sant Joan Despí för att ta en kaffe med Andrés Iniesta efter en träning. Eric Abidal är för övrigt den spelare jag själv alltid har roligast med när vi byter några ord, det vet ni redan.

Varken det ena eller det andra spelar så klart någon som helst roll i det här sammanhanget. Men det ger en förklaring till den enorma översvämning av hälsningar från lagkamrater, kollegor i andra länder och ligor och spanska och franska popstjärnor som Eric Abidal fått ta emot via sociala nätverk och sportsajter de senaste 24 timmarna.
– Det här är det värsta jag upplevt i ett omklädningsrum. Vi hade ingen lust alls att träna i dag, men Abi själv ville att vi gjorde det. Han är otroligt stark, det var nästan han som tröstade oss i dag, säger Xavi Hernández på dagens presskonferens.

Eric Abidal.png #animsabidal. Foto: AFP

Real Madrid, med Abidals kompis Karim Benzema i jätteform, möter i kväll Abidals förra klubb Lyon och Uefa visar sig från sin allra minst humana och flexibla sida och hotar med böter om spelarna bär tröjor med hälsningar till Barçabacken.
– Jag tycker att det är omänskligt av dem, säger en ovanligt rättfram Xavi om beslutet.
Återstår att se om Real Madrid är beredda att ta böter för att hylla Barcelonaspelaren.

Om några timmar vet vi, när spelarna springer ut ungefär tjugo meter under min näsa på pressläktaren på Bernabéustadion.
Karim Benzema var bänkad i förra mötet med sin förra klubb, men fick hoppa in och göra spanjorernas enda mål.
Senast kände Karim på sig att han inte skulle få starta och sa till sin mamma att inte dyka upp på Stade de Gerland eftersom han skulle sitta på bänken. Den här gången känner Ben att han nog lär vara ze man från start och har bjudit in familjen till Madrid på förhand. Tyvärr hittade han inget bra flyg från Lyon till Madrid för sin mamma, som därför, om man ska tro Marca, får se matchen hemma. Igen.

Cristiano Ronaldo spelar i kväll så klart. José Mourinho hade ställt ut sin landsman på Santiago Bernabéu med dubbelsidig lunginflammation om det var vad som krävdes för att ta sig vidare i Champions League

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB